Αρχική Θεσσαλία Μαγνησία Διεθνή αφιερώματα στις ομορφιές των Βορείων Σποράδων

Διεθνή αφιερώματα στις ομορφιές των Βορείων Σποράδων

0
Διεθνή αφιερώματα στις ομορφιές των Βορείων Σποράδων

Δημιουργικές πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος καταγράφονται σε περίοπτη θέση στην ατζέντα των επικεφαλής των νησιών των Βορείων Σποράδων, καθώς είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά τα αφιερώματα που κάνουν το γύρο του κόσμου.

Τα δημοσιογραφικά ταξίδια αποδίδουν καρπούς και ενισχύουν τις προσπάθειες προβολής στο εξωτερικό. Ενδεικτικό είναι το αφιέρωμα στην εφημερίδα «Quotidiano di Sicilia» και τον διαδικτυακό της τόπο, που περιγράφουν τις διακοπές στη Σκόπελο ως «μοναδική πράσινη εμπειρία». Το συγκεκριμένο ταξιδιωτικό αφιέρωμα προέκυψε έπειτα από προγραμματισμένο δημοσιογραφικό ταξίδι του δήμου σε συνεργασία με την εταιρία τουριστικού Consulting Re:make, που επιμελείται το πρόγραμμα προβολής του προορισμού.

Με κυκλοφορία 22.000 φύλλων περίπου και δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες, η εφημερίδα πρωταγωνιστεί στη Σικελία και τη Νότια Ιταλία. « Η οικολογική συνείδηση του νησιού και το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο στη Μεσόγειο σε συνδυασμό με τις παραδεισένιες παραλίες και τη βλάστηση χαρίζουν στον επισκέπτη στιγμές μοναδικές», τονίζει η αρθογράφος που μάλιστα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις βραβεύσεις του προορισμού.

Με τίτλο «Το ελληνικό νησί που ξέχασε ο τουρισμός», ο δημοσιογράφος Stephen Bayley της Τelegraph περιγράφει γλαφυρά τη ζωή στη Σκόπελο.

«Ολα τα ελληνικά νησιά δεν είναι το ίδιο. Εκτός από την πόλη που ζω, δεν έχω μείνει ποτέ για τρεις ή τέσσερις εβδομάδες στο ίδιο μέρος. Εκτός από τη Σκόπελο, ένα όχι τόσο γνωστό νησί στις Βόρειες Σποράδες. Αισθάνομαι σχεδόν σαν κάτοικος… Με βοηθά και το γεγονός ότι η αδελφή μου έχει σπίτι στο νησί και πάω συχνά. Επειδή δεν έχει αεροδρόμιο στη Σκόπελο δεν συναντάς επιπόλαιους τουρίστες, όπως στην Σκιάθο, με το μαζικό τουρισμό. Αν και η Σκόπελος δεν είναι και ένα νησί τόσο παρθένο, όσο ήταν αρχικά» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο αφιέρωμα, μεταφέρεται η εικόνα του νησιού την νύχτα, με τον δημοσιογράφο να υπογραμμίζει ότι: «Μαγειρεύοντας το βράδυ με θέα από τη μια το μπλε του Αιγαίου και από την άλλη τον Όλυμπο, στη Σκόπελο καταλαβαίνεις τι ώρα είναι από το την άφιξη και την αναχώρηση των πλοίων. Κάτι τέτοιες στιγμές, χαζεύοντας τη θάλασσα είναι αδύνατο να μην σκεφθείς την επιστροφή του Θησέα με το μαύρο πανί στο κατάρτι του. Οι μύθοι, όταν είσαι σ’ αυτό το νησί, σου μοιάζουν αληθινοί. Ακόμη και αν είσαι στην κουζίνα και μαγειρεύεις μουσακά».

Αναλύοντας περαιτέρω τους ήχους των πλοίων όταν φθάνουν στο νησί με τη φράση «μπορείς να ακούσεις τους στεναγμούς της ντίζελ μηχανής του πριν δεις το γαλάζιο-κίτρινο πλοίο, κάτι σαν απόδειξη ότι στη μυστηριώδη Ελλάδα ο ήχος ταξιδεύει γρηγορότερα από το φως», ο δημοσιογράφος του Guardian περιγράφει πως ο ίδιος και οι κάτοικοι του νησιού δεν χρειάζονται ρολόι, καταλαβαίνουν τι ώρα είναι από τους ήχους των πλοίων.

Κάνοντας προτάσεις για τη διαμονή, ο Άγγλος δημοσιογράφος τονίζει ότι «θα μπορούσε κανείς να προτιμήσει να νοικιάσει ένα σπίτι στη Χώρα, την πυκνοκατοικημένη, ελικοειδή, πανέμορφη παλιά πόλη, το λευκό και μπλε της οποίας θα μπορούσε να αποτελέσει το καλύτερο φόντο για τις φωτογραφίες σας στο Instagram».

Τα δύο παραπάνω, είναι ορισμένα από τα δημοσιεύματα που ενισχύουν την τουριστική εικόνα των νησιών στο εξωτερικό και συμβάλλουν αποφασιστικά στην αύξηση των επισκεπτών, οι οποίοι επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά τις φυσικές ομορφιές, την αρχιτεκτονική, τις γεύσεις και τη φιλοξενία των νησιών.

 

taxydromos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ