Η Ουκρανία αντλεί χρηματοδότηση 4 εκ

crypto, Η Ουκρανία αντλεί χρηματοδότηση 4 εκ. δολαρίων σε crypto

Προκειμένου να αντλήσει χρηματοδότηση για τις αμυντικές της ανάγκες, η Ουκρανία στράφηκε στο crypto μέσω Twitter. Το κάλεσμα της Ουκρανίας στέφθηκε με επιτυχία, αφού σε πολύ σύντομο χρόνο κατάφερε να κερδίσει από δωρεές το ποσό των 4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η κίνηση έγινε μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της Ουκρανίας στο Twitter, όπου έγινε το κάλεσμα σε όποιον το επιθυμούσε, να κάνει μία δωρεά στο ψηφιακό πορτοφόλι της Ουκρανίας σε Bitcoin, Ethereum και stablecoin Ether. Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία σε όσους έδειξαν ενδιαφέρον να συνεισφέρουν, ο βοηθός πρωθυπουργός της Ουκρανίας Mykhailo Fedorov, επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για αληθινή προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων από τη χώρα.

Ukraine / Україна
@Ukraine
Stand with the people of Ukraine. Now accepting cryptocurrency donations. Bitcoin, Ethereum and USDT. BTC – 357a3So9CbsNfBBgFYACGvxxS6tMaDoa1P ETH and USDT (ERC-20) – 0x165CD37b4C644C2921454429E7F9358d18A45e14

Η μεγαλύτερη δωρεά που έγινε στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας ήταν σε 100 ether, ποσό που αντιστοιχεί σε 278.000 δολάρια, περίπου. Η Ουκρανία έχει παράδοση στην υποδοχή δωρεών σε crypto, αφού το περασμένο φθινόπωρο είχε περάσει νόμο που δεχόταν επισήμως το Bitcoin για συναλλαγές, ενώ έθετε και κανόνες για τις συναλλαγές σε αυτό.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ