Οικοδομική άδεια με ένα κλικ στον υπολογιστή

/, Travel/Οικοδομική άδεια με ένα κλικ στον υπολογιστή

Οικοδομική άδεια με ένα κλικ στον υπολογιστή

Μέσω του υπολογιστή και από το σπίτι του μπορεί πλέον, από την 1/12, ο κάθε ενδιαφερόμενος να προχωρήσει στην έκδοση οικοδομικής άδειας, εξέλιξη που σε συνδυασμό με τη διευκόλυνση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, στην οποία προχωρά η ελληνική κυβέρνηση, οδηγεί σε αύξηση της ταχύτητας ολοκλήρωσης των διαδικασιών και στην απόλυτη διαφάνεια. Αυτό είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, στο περιθώριο σημερινής εκδήλωσης του ΥΠΕΝ και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε η εφαρμογή της ηλεκτρονικής έκδοσης οικοδομικών αδειών.
Όπως σημείωσε ο ίδιος, «με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής έκδοσης οικοδομικών αδειών, την οποία ο τεχνικός και ο επιστημονικός κόσμος ζητούσε επί σειρά χρόνων, επιτυγχάνονται ταχύτητα, αξιοπιστία, διαφάνεια, αλλά και η έλλειψη του υποκειμενισμού. Κάποιος μπορεί να πει ότι έτσι επιτυγχάνεται η απάλειψη της όποιας υπόνοιας για την ύπαρξη φαινομένων διαφθοράς ή και συνεργασίας των υπηρεσιών σε βάρος του πολίτη. Θα είναι απόλυτο πλέον ότι όλοι και όλα θα κινούνται και θα γίνονται προς όφελος του πολίτη και του επιχειρηματία».
Χαρακτηριστικά ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι με την εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Έκδοσης Οικοδομικών Αδειών μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος, εξ αποστάσεως και με τη χρήση του ηλεκτρονικού του υπολογιστή, να προχωρά και σε πολύ γρήγορες αδειοδοτήσεις για τις απλές κατασκευές, που πλέον θα μπορούν να βγαίνουν άμεσα, κατά αντιστοιχία και με τη διευκόλυνση που γίνεται και στην περιβαλλοντική αδειοδότηση.
«Υπάρχει πλέον μια αξιοπιστία σε όλο το σύστημα των οικοδομικών αδειών, γιατί δεν θα υπάρχει παραβίαση του πρωτοκόλλου ή και ιδιαίτερη εξυπηρέτηση μιας σύμβασης, αλλά όλες οι αδειοδοτήσεις θα αντιστοιχούν στο χωροταξικό πλαίσιο μιας περιοχής» σημείωσε.
Χαρακτήρισε δε «λειτουργική μεταρρύθμιση» την εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Έκδοσης Οικοδομικών Αδειών, η οποία όπως πρόσθεσε «γλιτώνει από την οικονομία και την κοινωνία χρόνο και κόστος, ενώ φέρνει ηρεμία, γιατί δημιουργεί μια διαφάνεια και ισοτιμία. Νομίζω ότι είναι μια πολύ σημαντική εφαρμογή και ευχαριστώ το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας για τη συνεργασία που έχουμε και την κοινή παρουσίαση και εφαρμογή αυτού του βήματος».

(in.gr)

By | 2018-12-07T18:17:32+00:00 Δεκέμβριος 7th, 2018|Magnesia.TV, Travel|0 Comments