Ομάδα υποστήριξης γυναικών με καρκίνο του μαστού από τον «Φάρο Σκοπέλου»

/, Skopelos.TV/Ομάδα υποστήριξης γυναικών με καρκίνο του μαστού από τον «Φάρο Σκοπέλου»

Ομάδα υποστήριξης γυναικών με καρκίνο του μαστού από τον «Φάρο Σκοπέλου»

Στο πλαίσιο της παροχής υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε ασθενείς, ο σύλλογος «Φάρος Σκοπέλου» , προτίθεται να ξεκινήσει στο προσεχές διάστημα μια ομάδα υποστήριξης για γυναίκες με διάγνωση καρκίνου του μαστού που διαμένουν στο νησί της Σκοπέλου.
Η ομάδα θα αποτελείται από 6 έως 12 μέλη και οι συναντήσεις της θα λαμβάνουν χώρα στο γραφείο του συλλόγου, κάθε Πέμπτη 18.00- 20.00.Ο αριθμός των συναντήσεων ορίζεται σε 8, σε πρώτη φάση.
Στόχος της ομάδας, αποτελεί η ψυχοκοινωνική υποστήριξη γυναικών – ανεξαρτήτως ηλικίας- οι οποίες βίωσαν την εμπειρία του καρκίνου του μαστού και βρίσκονται στο στάδιο θεραπείας ή στο στάδιο επανελέγχου/αποκατάστασης. Η συμμετοχή στην ομάδα θα προάγει τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των γυναικών , μέσω της άμβλυνσης των ψυχολογικών επιπτώσεων του καρκίνου και της εκμάθησης τρόπων διαχείρισης των αλλαγών που έχει επιφέρει στη ζωή τους, μέσω του «μοιράσματος» των κοινών εμπειριών και των δυσκολιών των μελών αναφορικά με την ασθένεια , της ελεύθερης συναισθηματικής έκφρασης και της αμοιβαίας βοήθειας, σε ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης και αποδοχής.
Συντονίστρια της ομάδας θα είναι η κ. Καφαντάρη Μαρία, Ψυχολόγος, Msc Κοινωνικής- Κλινικής Ψυχολογίας Εξαρτήσεων και Ψυχοκοινωνικών προβλημάτων, εκπαιδευόμενη στην Οικογενειακή Θεραπεία, συντονίστρια του συλλόγου «Φάρος Σκοπέλου».
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής ως τις 18/2/2019, οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο του «Φάρου Σκοπέλου» 24240-22341 από Δευτέρα έως Παρασκευή.

By | 2019-01-26T12:19:15+00:00 Ιανουάριος 26th, 2019|Magnesia.TV, Skopelos.TV|0 Comments