Στρατιωτική επιχείρηση για την εξουδετέρωση ενεργής νάρκης βάρους 300 κιλών του Β’ Παγκοσμίου πολέμου που εντοπίστηκε σε άριστη κατάσταση στο Λουτράκι της Γλώσσας Σκοπέλου.

Η νάρκη είχε εντοπιστεί  από κάτοικο της περιοχής, ο οποίος παρατηρούσε τον βυθό με μάσκα.

FB IMG 1583589686198

Αμέσως ειδοποίησε τη Λιμενική Αρχή και ο λιμενάρχης Σκοπέλου Γιώργος Γκάρας έδωσε εντολή να ξεκινήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να μεριμνήσει ο στρατός για την εξουδετέρωση της. Ταυτόχρονα η λιμενική Αρχή ειδοποίησε εγγράφως την ΔΕΗ, ζητώντας την απομάκρυνση των υποβρύχιων καλωδίων από το συγκεκριμένο σημείο, καθώς μέσω αυτών ηλεκτροδοτείται ολόκληρο το νησί.

Sea Mine (1 Of 6)

Sea Mine (4 Of 6)

Sea Mine (3 Of 6)

Sea Mine (2 Of 6)

Sea Mine (5 Of 6)

Σημειώνεται ότι η νάρκη ήταν σε απόσταση μόλις 60 μέτρων από την παραλία και σε βάθος περίπου 7 μέτρων.

IMG 1461

Σήμερα  τις 10:00 το πρωί  στο σημείο της νάρκης βρίσκονται μόνο οι βατραχάνθρωποι του Π.Ν., οι οποίοι ξεκίνησαν την επιχείρηση αποκόλλησης της και στη συνέχεια  την ρυμουλκησαν σε ασφαλές σημείο, όπου και έκαναν την εκούσια έκρηξη.

Σκόπελος (1)

Σκόπελος (2)

Σκόπελος (3)

Σκόπελος (4)

Σκόπελος (5)

Σκόπελος (6)

Σκόπελος (7)

Σκόπελος (8)

Σκόπελος (9)

Στην επιχείρηση εξουδετέρωσης της νάρκης εκτός του Πολεμικού Ναυτικού συμμετέχουν ειδικά κλιμάκια, του Δήμου Σκοπέλου, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, της ΔΕΔΔΗΕ και του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου.

www.magnesia.tv

@MAGNESIA.TV