Υποβρύχιο «μπαράκι»

0
20
Ganoti Barak Joulia

Ένα υποβρύχιο μπαρ από απορρίμματα, που ξαφνιάζει όποιον το αντικρίζει στον βυθό της θάλασσας, δημιούργησε στην πόλη της με αρκετή δόση φαντασίας η Βολιώτισσα εικαστικός που λατρεύει τις καταδύσεις Τζούλια Γανωτή στην προσπάθειά της να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για να μην πετάει σκουπίδια στις θάλασσες.

Ολα ξεκίνησαν αρχές καλοκαιριού, όταν σκέφτηκε το πρωτότυπο πρότζεκτ και αποφάσισε να το κάνει πράξη ώστε να στείλει περιβαλλοντικά μηνύματα προς όλους. Οταν αποφάσισε να δώσει σάρκα και οστά στην έμπνευσή της, σκέφτηκε πως θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει υλικά που βρήκε σε βάθος 22 μέτρων στον βυθό της θάλασσας, όπως πλαστικές καρέκλες, τραπέζια, μπουκάλια, ποτήρια και ό,τι άλλο πετάχτηκε από ασυνείδητους στη θάλασσα.

Το εγχείρημά της υποστήριξαν δύο επαγγελματίες καταδύτες, ο Κώστας Κόντος και η Μέριλιν Γουέινραϊτ, οι οποίοι έχουν καταδυτικό κέντρο στην Αγία Κυριακή Τρικέρων και διοργανώνουν υποβρύχιες επισκέψεις στο «underwater bar».

Η Τζούλια Γανωτή έκανε καθημερινές βουτιές για να τα καταφέρει και αποφάσισε να εντάξει το πρότζεκτ στη μεταπτυχιακή εργασία της στο πανεπιστήμιο ΑΑLDO του Ελσίνκι, που αναφέρεται στην τέχνη από πλαστικό και στους επαγγελματίες που ασχολούνται παγκοσμίως με το συγκεκριμένο είδος. Μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειάς της η ίδια δήλωσε ικανοποιημένη και γνωστοποίησε την πρωτοβουλία της για να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη.

espressonews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ