Υπό κατάληψη το ΓΕΛ Σκοπέλου

0
15
Katalipsi
«Θέλουμε καθηγητές». Το αίτημα μαθητών του Γενικού Λυκείου Σκοπέλου, γραμμένο σε πανό που κρέμεται από παράθυρο στον όροφο του σχολείου που από χθες είναι σε κατάληψη. Από το Λύκειο Σκοπέλου φαίνεται να γίνεται η αρχή.

Αναμένεται μπαράζ καταλήψεων στα σχολεία των νησιών, όπου ένα μηνά μετά την έναρξη των μαθημάτων υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες καθηγητών, με αποτέλεσμα κάθε εβδομάδα να χάνονται δεκάδες ώρες διδασκαλίας.

Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Σκοπέλου, κλείδωσαν χθες λουκέτο στο σχολείο τους και προχώρησαν σε επ’ αόριστον κατάληψη, ζητώντας το αυτονόητο: καθηγητές για να κάνουν μάθημα.

Στο σχολείο, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Ειρήνη Σκλάβου, υπάρχουν ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες: βιολογία, χημεία, φυσική, πληροφορική, αγγλικά, γερμανικά, καλλιτεχνικά, με αποτέλεσμα δεκάδες διδακτικές ώρες να χάνονται καθημερινά και τα καθημερινά μαθήματα να εξαντλούνται σε τρίωρα και τετράωρα.

Για το θέμα των ελλείψεων, ο Σύλλογος είχε παρέμβει στα τέλη Σεπτεμβρίου και προς τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτη Σαβελίδη, όπως όμως επισημαίνουν η επιστολή έμεινε αναπάντητη.

«Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και δεν γίνεται να την πληρώνουν τα παιδιά των δυσπρόσιτων περιοχών που είναι ήδη σε μειονεκτικότερη θέση. Εγώ προσωπικά ως γονέας τριών παιδιών στο Λύκειο, ανησυχώ πότε θα έρθουν οι καθηγητές και πότε θα μπορέσουν να καλύψουν την ύλη», αναφέρει στην επιστολή της η κ. Ειρήνη Σκλάβου.

Ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, τα κενά δεν εξαντλούνται στη Σκόπελο. Καθηγητές που πήραν μετάθεση, αναπληρωτές που ανακάλεσαν τις τοποθετήσεις τους, έχουν ως αποτέλεσμα να μένουν θέσεις κενές και να χάνονται δεκάδες διδακτικές ώρες κάθε εβδομάδα.

Στη Σκιάθο λείπουν 3 φυσικοί-χημικοί, 1 μαθηματικός και εκπαιδευτικός καλλιτεχνικών, στη Σκόπελο δύο φυσικοί-χημικοί, ώρες οικονομίας, καλλιτεχνικών και μουσικής και στην Αλόννησο 1 φυσικός-χημικός. Συνολικά περί τις 69 ώρες χάνονται κάθε εβδομάδα στη Σκιάθο και περίπου 40 στη Σκόπελο.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ