Άγνωστοι έσπασαν πόρτες, κλειδαριές και έβαλαν φωτιά σε τσίγκινο κουβά στα 7ο και 9ο Γυμνάσια Βόλου

0
4

Κοστοβόρες οι ζημιές στα δύο σχολεία

Στόχοι βανδαλιστών έγιναν τα 7ο και 9ο Γυμνάσια Βόλου, που εδρεύουν στο συγκρότημα Μουρτζούκου, με τους εκπαιδευτικούς να αντικρύζουν τη Δευτέρα το πρωί, όταν και εισήλθαν στα σχολεία σπασμένες πόρτες, κλειδαριές, ακόμη και υπολείμματα φωτιάς σε τσίγκινο κουβά.

Ειδικότερα, μέσα στο Σαββατοκύριακο πιθανότατα άγνωστοι δράστες εισέβαλαν στο 9ο Γυμνάσιο σπάζοντας πόρτα και τζάμια. Η μανία τους ήταν μεγάλη, καθώς έσπασαν πόρτες, ντουλάπες του διαδρόμου, τα τζάμια από το κυλικείο, ακόμη και κλειδαριές. Επίσης, οι δράστες κατέστρεψαν θεατρικό υλικό των μαθητών του σχολείου. Επειδή τα δύο σχολεία επικοινωνούν οι δράστες μετά τις καταστροφές που προκάλεσαν στο 9ο Γυμνάσιο μεταπήδησαν στο 7ο Γυμνάσιο, όπου εκεί έβαλαν στο αίθριο φωτιά σε ένα τσίγκινο κουβά, με τις φλόγες να γλείφουν έναν μαυροπίνακα που κρέμονταν πάνω. Ευτυχώς η φωτιά δεν επεκτάθηκε ούτε στους τοίχους ούτε σε άλλα σημεία, κατέστρεψε όμως μερικώς τον πίνακα. Ακόμη οι δράστες έσπασαν μία ντουλάπα που υπήρχε σε διάδρομο του 7ου Γυμνασίου και περιείχε καθαριστικά.

Οι Διευθυντές των σχολείων κάλεσαν την Αστυνομία για να διερευνήσει το περιστατικό αυτό του βανδαλισμού. Σημειώνεται ότι οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι κοστοβόρες, καθώς οι πόρτες ήταν ιδιαιτέρως ακριβές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή