Άννα-Μαρία Παπαδημητρίου: Προχωρούν αποχέτευση και βιολογικός στο Ν. Πήλιο

0
0

Σε δύο εβδομάδες η σύμβαση για το αποχετευτικό, υπογράφηκε σύμβαση για τον βιολογικό

Τη διαβεβαίωση ότι τα έργα κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου και του βιολογικού καθαρισμού του Δήμου Νοτίου Πηλίου, στα Καλά Νερά, χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια και θα υλοποιηθούν, έδωσε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Άννα – Μαρία Παπαδημητρίου, με αφορμή καταγγελία επιχειρηματία της περιοχής, ότι η ίδια και ο δήμαρχος θέλουν να σταματήσουν το έργο.
Η αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι στην περιοχή γίνονται παράλληλα δύο έργα. Το έργο της αποχέτευσης, για το οποίο η ίδια με τον δήμαρχος Ν. Πηλίου κ. Μιτζικό πήγαν στη Λάρισα και έκαναν ενέργειες για να μεταφερθούν τα κονδύλια στη νέα περίοδο ΕΣΠΑ, το θέμα βρίσκεται στη φάση του προσυμβατικού ελέγχου και τις επόμενες δύο περίπου εβδομάδες πρόκειται να υπογραφεί η σύμβαση.
«Συνεννοηθήκαμε με τη Διαχειριστική Αρχή και το έργο προχωράει», ανέφερε η κ. Παπαδημητρίου. Αναφερόμενη στο θέμα του βιολογικού καθαρισμού στα Κ. Νερά, η αντιπεριφερειάρχης είπε ότι έχει εγκριθεί, δημοπρατήθηκε με το σύστημα μελέτης – κατασκευής, υπογράφηκε σύμβαση με τον ανάδοχο και στο πλαίσιο της σύμβασης γίνεται διαβούλευση με τον Δήμο για τεχνικά ζητήματα.
Η κ. Παπαδημητρίου ανέφερε ότι ο βιολογικός είναι έργο του Δήμου Νοτίου Πηλίου και η Περιφέρεια τα χρηματοδοτεί μέσω του ΕΣΠΑ και διαβεβαίωσε ότι είναι θέμα χρόνου να ξεκινήσει το έργο και αν ο Δήμος χρειαστεί συνδρομή, η Περιφέρεια μπορεί να το κάνει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή