Άρτεμις Παπανδρέου: «Δάφνες, προδοσία και λευκή κλωστή» μια τιμή στους προγόνους μου

0
7
Άρτεμις Παπανδρέου: «Δάφνες, προδοσία και λευκή κλωστή» μια τιμή στους προγόνους μου

Παρουσιάστηκε σε πλήθος παρευρισκόμενων το νέο βιβλίο της Βολιώτισσας συγγραφέως

Το απόγευμα της Τετάρτης 5 Οκτωβρίου 2022, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Park Hotel, παρουσιάστηκε σε πλήθος παρευρισκόμενων το νέο βιβλίο της Βολιώτισσας συγγραφέως Αρτέμιδος Παπανδρέου με τίτλο: «Δάφνες, προδοσία και λευκή κλωστή».
Ομιλήτριες ήταν οι : Χριστίνα – Μαρία Λαμπροπούλου, οικονομολόγος και αντιπρόεδρος του 1ου Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου και Δήμητρα Αλαμάνου – Καραγκούνη, Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων Θηλέων Βόλου ενώ συντονίστρια ήταν η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα. Σύλλογοι και σύνδεσμοι της πόλης μας στήριξαν την εκδήλωση με την παρουσία τους, ενώ οι πρόεδροι απηύθυναν χαιρετισμούς.
Το βιβλίο αποτελεί μια τιμή της ίδιας της συγγραφέως στους προγόνους της, μιας και οι αναφορές του είναι αληθινές σε πρόσωπα και καταστάσεις που έγραψαν την ιστορία του πρώτου μισού του 20ου αιώνα.
Μας είπε η συγγραφέας: «Έχοντας έντονη την περηφάνια μέσα μου για τους προγόνους μου, που έδωσαν τη σκυτάλη της ζωής σε μένα, που πότισαν με τις αξίες τους το δέντρο της λευτεριάς και με το ήθος τους εκείνο της ζωής τους, με σεβασμό στα πεπραγμένα τους, έγραψα αυτό το βιβλίο αποτελώντας μόνο τιμή για μένα η συγγραφή του. Η πλοκή του βιβλίου ξετυλίγεται στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα, σε μια δύσκολη εποχή, όπου η ανάγκη της μετανάστευσης για αναζήτηση προκοπής του φτωχού τότε νότου της Ευρώπης στην Αμερική, γίνεται δέλεαρ για νέους Έλληνες με όνειρα και φιλοδοξίες.
Η εποχή όμως γεννά πολέμους και, αφήνοντας το όνειρο ανεκπλήρωτο, λεβέντες εθελοντές ντύνονται στο χακί και επιστρέφουν στην πατρίδα από την Νέα Υόρκη, να διώξουν τον Τούρκο και τον Βούλγαρο από τα χώματα της Μακεδονίας και της Θράκης. Το γαϊτανάκι των πολέμων συνεχίζεται μέσα από την αλληλουχία των Βαλκανικών, του Μεγάλου Πολέμου, της Μικρασιατικής Εκστρατείας, της Μεταξικής Δικτατορίας, του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου και της κατοχής της χώρας μας από τους Γερμανούς επηρεάζοντας πολυποίκιλα τη ζωή των ηρώων και διαμορφώνοντας το ιστορικό και πολιτικό γίγνεσθαι, αρκετές φορές ερήμην τους.
Πρόκειται για ένα κοινωνικό και όχι ιστορικό βιβλίο, που εξετάζει τα ανθρώπινα όρια μέσα από τους χαρακτήρες των ηρώων, μέσα από την λεβεντιά, ή την προδοσία, τα μίση, τις ίντριγκες αλλά και την αγάπη. Την αληθινή αγάπη που στέκεται πάνω απ’ όλα, που τροφοδοτεί την ψυχή με σθένος και ανείπωτη δύναμη. Μα και ο έρωτας έχει θέση στις σελίδες του, το πάθος της σάρκας, η ηδονή του απαγορευμένου που στέλνει μηνύματα λανθασμένου ασυρμάτου στον νου και σφιχτοδένει το κορμί με τη λαγνεία και όχι με την ψυχή και το μυαλό. Που πονά και καταρρακώνει ζωές…
Ένα βιβλίο που αναπτύχθηκε μέσα από το πάντρεμα της μυθοπλασίας με την πραγματικότητα, με πλούσια λαογραφία της περιοχής του Πηλίου, με γλώσσα γλαφυρή που μέσα από ρέουσα γραφή συνδέει την ιστορία του ιδιαίτερου τόπου μας, του Βόλου, με αυτή της χώρας μας, κρατώντας δέσμιο τον αναγνώστη ως την τελευταία του σελίδα.»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή