Άρχισαν οι εργασίες στο γήπεδο της Σούρπης-Κολλάνε στην …Ουκρανία οι κερκίδες

0
31
Άρχισαν οι εργασίες στο γήπεδο της Σούρπης Κολλάνε στην …Ουκρανία οι κερκίδες

Τι θα γίνει με τα γήπεδα Ευξεινούπολης και Πλατάνου;

Εδώ και περίπου τρία χρόνια έχει εξαγγελθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η ανακατασκευή του χλοοτάπητα των γηπέδων Σούρπης, Πλατάνου και Ευξεινούπολης και μόλις πριν από μερικές ημέρες άρχισαν οι εργασίες στο γήπεδο όπου αγωνίζεται ο Αίαντας Σούρπης. Μάλιστα, μπήκαν τα τρακτέρ μετά από πολύ «τρέξιμο» της Διοίκησης του Αίαντα, οι οποίοι έχουν βάλει προσωπική εργασία, ενώ έχουν συναντηθεί με κάθε εμπλεκόμενο φορέα για το έργο αυτό. Οι εργασίες που θα γίνουν στο γήπεδο της Σούρπης αφορούν την τοποθέτηση νέου φυσικού χλοοτάπητα. Τις τελευταίες ημέρες οι άνθρωποι του Αίαντα έχουν «σηκώσει μανίκια» και βάζουν προσωπική εργασία για να γίνει το απαραίτητο φρεζάρισμα στο χώμα. Όπως σημειώνει στο magnesiasports ο Πρόεδρος του Αίαντα Σούρπης, Χρήστος Κωστούλας «Το νέο γήπεδο θα τοποθετηθεί 14 μέτρα προς το χωριό (νοτιότερα) ώστε να εξοικονομήσουμε χώρο και να δημιουργήσουμε ένα βοηθητικό γήπεδο δύο στρεμμάτων. Έχουμε ¨ρίξει¨ το σύστημα άρδευσης, από την ερχόμενη εβδομάδα θα πάρουμε τις κλίσεις και περί τα τέλη Μαΐου θα αρχίσουμε το πότισμα. Έχουμε αρχίσει τις εργασίες με το φρεζάρισμα και ρίξαμε το απαραίτητο χώμα, ώστε να τοποθετήσουμε το νέο χλοοτάπητα στις αρχές Ιουνίου. Όπως μας διαβεβαίωσε ο ανάδοχος του έργου, ο χλοοτάπητας έχει φυτευθεί σε χώρο στη Λάρισα. Προχωράμε τις εργασίες, ώστε να καταφέρουμε να το χρησιμοποιήσουμε με την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς. Ας μην ξεχνάμε ότι φέτος η ομάδα αγωνίστηκε ως γηπεδούχος σε πέντε διαφορετικά γήπεδα της περιοχής του Δήμου Αλμυρού, κάτι το οποίο δεν θέλουμε να ξανακάνουμε με τη νέα σεζόν». Αξίζει να σημειώσουμε ότι την περυσινή χρονιά έγιναν εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης της εικόνας των αποδυτηρίων (ντουλάπες, πάγκοι κ.ά.), ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα τοποθετηθεί σκεπή πάνω από τα αποδυτήρια, ώστε να σταματήσει η διάβρωση που παρατηρείται. Όπως σημειώνει ο Γενικός Αρχηγός του Αίαντα, Δημήτρης Καλοδήμος «τα χρήματα που απαιτούνται για τις εργασίες στα αποδυτήρια θα καλυφθούν από τον Πρόεδρο της ομάδας Χρήστο Κωστούλα, όσο και από τις χορηγίες που καταφέρνουμε να εξασφαλίσουμε από επαγγελματίες της Σούρπης, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο ίδιος εργολάβος έχει αναλάβει αντίστοιχες εργασίες για τα γήπεδα της Ευξεινούπολης και του Πλατάνου, όπου δεν έχει γίνει κάτι ακόμα.

«Λιμνάζουν» οι κερκίδες
Τη μεγαλύτερη καθυστέρηση παρουσιάζει η κατασκευή των κερκίδων στο γήπεδο της Σούρπης. Το έργο έχει αναλάβει ο τρίτος κατά σειρά εργολάβος, μιας και οι δύο πρώτοι αποσύρθηκαν από την ανάληψη των υποχρεώσεων κατασκευής τους. Ο τρίτος, λοιπόν, κατά σειρά εργολάβος εμφανίστηκε μόλις μία φορά στη Σούρπης, όπως σημειώνει ο Πρόεδρος του Αίαντα Σούρπης κι απ’ ότι έδωσε να καταλάβουν στους ανθρώπους της ομάδας, αδυνατεί να ξεκινήσει το έργο, λόγω των υψηλών τιμών στην προμήθεια μπετόν και σιδήρου το τελευταίο χρονικό διάστημα, ελέω των συνεχών ανατιμήσεων μετά τον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία. Μάλιστα, περί τα τέλη του προηγούμενου έτους μετακίνησε τις κολώνες φωτισμού που βρίσκονταν στην περιοχή όπου είναι μελετημένη για να εγκατασταθούν οι νέες κερκίδες στο γήπεδο της Σούρπης, χωρίς να προχωρήσει σε κάποια άλλη εργασία. «Πραγματικά, με το έργο αυτό δεν ξέρω τι πρόκειται να γίνει. Εμείς έχουμε επικοινωνήσει με κάθε αρμόδιο φορέα, αλλά απάντηση δεν έχουμε λάβει ακόμα» σημειώνει ο Πρόεδρος του Αίαντα και προσθέτει «αυτό που μας ¨καίει¨ αυτή τη στιγμή είναι η ολοκλήρωση των εργασιών για τον χλοοτάπητα, ώστε να μην χρειαστεί να ¨ξεσπιτωθούμε¨ και τη νέα χρονιά¨.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή