Έλληνες ομογενείς αλλά και ξένοι επενδυτές «στοχεύουν» τη Μαγνησία

0
26
Skopelos Island Photo Photography

Στο «στόχαστρο» ,τόσο κάποιων ομογενών, όσο και ξένων επενδυτών, βρίσκονται το τελευταίο χρονικό διάστημα, διάφορες περιοχές της Μαγνησίας, με κυριότερα σημεία τη Σκιάθο και το Νότιο Πήλιο, χωρίς ωστόσο να καταγράφεται επίσημα ακόμη, το όποιο ενδιαφέρον, καθώς περιορίζεται στις ερωτήσεις και την πρώτη προσέγγιση, μεταξύ αγοραστών και πωλητών.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι για την Σκιάθο, το ενδιαφέρον του εξέφρασε σύμφωνα με πληροφορίες της «ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ» ιδιοκτήτης αλυσίδας ξενοδοχείων από την Αυστρία και για το λόγο αυτό, σε συνεργασία με Έλληνες ομογενείς, που έχουν σχέση με το νησί, εκδήλωσαν την επιθυμία, για άμεση επίσκεψη και εκτίμηση της κατάστασης και της όποιας προοπτικής. Για την περιοχή του Ν. Πηλίου υπήρξαν στην διάρκεια του καλοκαιριού προσεγγίσεις ιδιοκτητών μεγάλων ακινήτων που μέσω πρακτορείων του εξωτερικού, (και μέσω διαδικτύου), εξέφρασαν την επιθυμία να πουλήσουν, προκειμένου να δημιουργηθούν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες. Στις προσεγγίσιμες περιοχές είναι και ο Πλατανιάς.

Ενδιαφέρον για νέα επένδυση

Ερωτηθείς από τη «ΜΑΓΝΗΣΙΑ», ο δήμαρχος Σκιάθου κ. Δ. Πρεβεζάνος, μετέφερε φήμες που υπάρχουν στο νησί, ότι επενδυτές θέλουν να φτιάξουν μια τουριστική επένδυση, σε σημείο του νησιού που δεν έχει την ανάπτυξη που έχει το νότιο μέρος της Σκιάθου.
Όπως είπε, είναι η περιοχή της Κεχριάς και ήδη γίνονται συζητήσεις με ιδιοκτήτες εκτάσεων στην περιοχή. Τέλος, για την μεγάλη επένδυση που ξεκίνησε και συνεχίζεται, είπε ότι είναι στις Κουκουναριές, στο πρώην Ξενία και στο πρώην κτήμα Γουλανδρή. Ο κ. Πρεβεζάνος εκτίμησε ότι η επένδυση θα πάρει την τελική της μορφή σε δύο χρόνια.

Αναζήτηση και στην Σκόπελο

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, ανάλογο ενδιαφέρον υπάρχει και για την Σκόπελο, όπως η περίπτωση ενός Ρουμάνου δικηγόρου, ο οποίος αγόρασε παραθαλάσσιο οικόπεδο στην Αρμενόπετρα έναντι 500.000 εκατ. ευρώ και με την κατασκευή της βίλας του να ξεπερνά τα 4 εκατ. ευρώ.
Σε άλλη περίπτωση, ένας Ολλανδός επιχειρηματίας είχε βάλει εδώ και καιρό στο μάτι μια παραθαλάσσια παράγκα στο Μπλο, την οποία και τελικά αγόρασε έναντι περίπου 1 εκατ. Ευρώ (!) έπειτα από σκληρά παζάρια. Σκοπεύει να την γκρεμίσει και να χτίσει στη θέση της εξοχική κατοικία, κόστους άνω του 1,5 εκατ. ευρώ.
Στο Λουτράκι Σκοπέλου, Αμερικάνος επιχειρηματίας αγόρασε πρόσφατα 18 στρέμματα έναντι 1 εκατ ευρώ και χτίζει δυο βίλες, 500 τμ η κάθε μια, με το ύψος της συνολικής επένδυσης να υπολογίζεται στα 7 εκατ. ευρώ.

Ηλίας Κουτσερής  magnesianews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ