Έρευνα καταδεικνύει αύξηση της πίστης στα iPhone και μείωση στο Android

0
27
Έρευνα καταδεικνύει αύξηση της πίστης στα IPhone και μείωση στο Android

Έρευνα SellCell: Αύξηση πίστης στο iPhone, μείωση στο Android

H SellCell πραγματοποίησε μία έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δείχνουν ότι αυξάνεται η πίστη στο iPhone, σε αντίθεση με το Android. Μάλιστα, η πίστη στο iPhone έχει φτάσει σε ιστορικά υψηλά ποσοστά.

Η έρευνα της SellCell έγινε σε 5000 Αμερικανούς κατόχους smartphones, στις αρχές Μαρτίου. Ένα από τα αξιοσημείωτα ευρήματα της εν λόγω έρευνας είναι ότι οι φίλοι των iPhone δείχνουν αυξανόμενη πίστη στην Apple, σε ποσοστό ρεκόρ της τάξης του 92%. H πίστη των φίλων του Android δείχνει πτωτικές τάσεις.

Η πίστη σε μία φίρμα ορίζεται ως η πρόθεση των καταναλωτών να αγοράσουν και πάλι ένα προϊόν της. Η πίστη στο Android ήταν σε ποσοστό 85.7% το 2019, ενώ τώρα έχει πέσει στο 74%. H πίστη στα Google Pixel βρίσκεται στο 65.2%, στα LG είναι σε ποσοστό 37.4% και ένα ποσοστό 29% δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να προτιμούν προϊόντα της Motorola.

To ζήτημα της προστασίας της ιδιωτικότητας φαίνεται ότι είναι ένας καθοριστικός παράγοντας, αφού ένα ποσοστό 52.9% των κατόχων Samsung δηλώνει ότι σκέφτεται την… μετοίκηση σε άλλο στρατόπεδο με την αγορά ενός iPhone με γνώμονα την ασφάλεια. Το 1/3 των ερωτηθέντων έθεσε ψηλά στην ατζέντα το θέμα της ασφάλειας.

Υπάρχουν εκείνοι που θεωρούν ότι η μετάβαση σε μία νέα πλατφόρμα είναι μπελάς, αλλά σε γενικές γραμμές, στην έρευνα αυτή δεν ήταν η πλειοψηφία, ούτε φάνηκε να ακούγεται η φωνή μόνο των Apple fanboys. To ποσοστό των ερωτηθέντων που δήλωσε ότι μένει πιστό σε ένα συγκεκριμένο οικοσύστημα, όπως αυτό της Apple έμεινε στο 21%.

Όπως και να έχει, εδώ μιλάμε για μία έρευνα που έγινε αποκλειστικά στις ΗΠΑ και αφορούσε στις βασικές φίρμες που επιλέγουν οι καταναλωτές εκεί. Δεν αφορά στο σύνολο της παγκόσμιας αγοράς.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ