Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος ποδοσφαιριστής της Νίκης, Κωνσταντίνος Μαύρος

0
3
Ο Κωνσταντίνος Μαύρος δεύτερος κάτω αριστερά

Πλήρης ημερών, στα 94 του, έχοντας παίξει στις δεκαετίες ’40 και 50’ στους κυανόλευκους

Έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών, στα 94, ο παλαίμαχος της Νίκης, Κωνσταντίνος Μαύρος. Γεννημένος το 1930, πήγε στη Νίκη το 1946, μετά τον πόλεμο, και αγωνίστηκε στους κυανόλευκους έως το 1958 στην ομάδα που αποτέλεσε τον πρόδρομο εκείνης που ανέβηκε στην Α’ Εθνική.

Ωστόσο και εκείνη η Νίκη του Μαύρου, του Ζαντέρογλου, του Μανιατάκη, του Κατσαλή, του Βαριάμη κ.α. είχε καταφέρει να πάει στην τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος με τις μεγάλες ομάδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και ήταν μαζί με τη Δόξα Δράμας οι πρώτες μεγάλες δυνάμεις του επαρχιακού ποδοσφαίρου.

Μάλιστα ο Κωνσταντίνος Μαύρος ήταν μέλος της αποστολής που έκανε το θρυλικό ταξίδι με καΐκι για τη Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1947, με τη Νίκη να παίζει στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος με τον Ηρακλή.

Από τις ιστορίες που πάντα έλεγε συγκινημένος στους δικούς του ανθρώπους ο Κωνσταντίνος Μαύρος και ανάμεσα σ’ αυτούς στον ανιψιό του (σ.σ. γιο του αδερφού του), Ανδρέα Μαύρο, προπονητή της ανδρικής ομάδας μπάσκετ της Νίκης μέχρι πέρσι και υπεύθυνο της Ακαδημίας σήμερα, ήταν τα δύο γκολ που είχε βάλει στον θρυλικό τερματοφύλακα του Εθνικού Πειραιώς Μανταλόζη, αλλά και το γκολ που έβαλε μέσα στην Τούμπα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Το παρατσούκλι του ήταν «Δαντελένιος», αφού αγωνιζόμενος ως δεξί χαφ με το Νο 8 ήταν φοβερά τεχνίτης παίκτης και εντυπωσιακός με την μπάλα στα πόδια.

Η κηδεία του γίνεται σήμερα στις 14.00 στην Ευαγγελίστρια.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε το Blue Club, που αναφέρει: «Η κερκίδα του ουρανού δυστυχώς μεγαλώνει.

94 χρόνια με τη Νικάρα μας στην καρδιά του. Ο «Δαντελένιος» Κωνσταντίνος Μαύρος που τίμησε την ομάδα μας ως ποδοσφαιριστής την δεκαετία του ’50, δεν είναι πια κοντά μας.

Ο σύνδεσμος μας θα ήθελε να εκφράσει τα συλλυπητήρια του στην οικογένειά του.

Καλούμε τον κόσμο της ομάδας μας στο τελευταίο αντίο του “Δαντελένιου” σήμερα στις 14:00 στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας.

Καλή αντάμωση στην κερκίδα του ουρανού κυρ Κώστα.

Και όταν Νικάρα κάποτε πεθάνω και εκεί ψηλά Νικάρα θα φωνάζω…».

Στη δική της ανακοίνωση η ΠΑΕ Νίκη τονίζει: “Φτωχότερη είναι πλέον η οικογένεια της ΝΙΚΗΣ, μετά την απώλεια του Κωνσταντίνου Μαύρου.

Μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες που τίμησαν τον σύλλογό μας, όσο λίγοι, τη δεκαετία του ’50 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών. Σύσσωμη στη ΝΙΚΗ θέλουμε να εκφράσουμε να συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του”.

Χρήστος Θανασούλης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή