Ήρθε, επιτέλους, η εποχή των smartphones με κάμερα σαν του Nokia 808

0
17
Ήρθε, επιτέλους, η εποχή των Smartphones με κάμερα σαν του Nokia 808

Ήρθε, επιτέλους, η εποχή των smartphones με κάμερα σαν του Nokia 808

Μοιάζει με massive throwback, αλλά τελικά είναι η εξέλιξη των καμερών που δείχνει πόσο μπροστά ήταν το Nokia 808 PureView. Μετά την παρουσίαση του Xiaomi Mi 11 Ultra τίθενται νέοι όροι στο παιχνίδι των camera phones.

Η κεντρική κάμερα του Xiaomi Mi 11 Ultra είναι εφοδιασμένη με τον αισθητήρα ISOCELL GN2 της Samsung, με χαρακτηριστικά τα 50 Megapixel και το pixel size των 1.4 μm. Το μέγεθος του αισθητήρα είναι 1/1.12″. Αυτά ισχύουν για το σήμερα. Πάμε να δούμε τι συνέβαινε το 2012…

Τη χρονιά εκείνη έκανε την εμφάνισή του το Nokia 808, το οποίο μπορεί να μην είχε πολλαπλό setup στην κάμερα, αλλά ο αισθητήρας της κάμεράς του είχε το ίδιο ακριβώς μέγεθος των 1/1.12″, με το μέγεθος των pixel να είναι και εδώ 1.4 μm. Προφανώς, για την εποχή του το Nokia 808 ήταν πρωτοποριακό.

Πολλά έχουν αλλάξει τα τελευταία 9 έτη στον κόσμο των smartphones, αλλά το δεδομένο είναι ότι το μέγεθος μετράει αναφορικά με τον αισθητήρα και έτσι τόσο το παλιό Nokia 808 όσο και το νέο Xiaomi Mi 11 Ultra ενισχύουν το πλαίσιο στο πίσω μέρος για να μεγαλώσουν και οι φωτογραφικές δυνατότητες.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ