Αλόννησος: Λάθη στην κτηματογράφηση

0
13
Alonissos Patitiri

Μείζον θέμα αποτελεί για την Αλόννησο η διόρθωση των λαθών που έχουν διαπιστωθεί στην κτηματογράφηση του νησιού και παραμένουν σε εκκρεμότητα για πολλά χρόνια.

Το συγκεκριμένο θέμα που ταλανίζει το νησί θα τεθεί προς συζήτηση στην τηλεδιάσκεψη που έχει προγραμματιστεί την ερχόμενη Τρίτη 21 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι, με τη συμμετοχή της δημοτικής αρχής, δημοτικών συμβούλων, τον πρόεδρο και τα στελέχη της Κτηματολόγιο ΑΕ.

Υπάρχουν λάθη στο 60% με 70% των εγγραφών, με αποτέλεσμα να σταματούν πάρα πολλές αγοραπωλησίες, μεταβιβάσεις, ενώ πολλοί Αλοννησιώτες αναγκάζονται να προσφεύγουν δικαστικά για να επιλύσουν προβλήματα που υφίστανται επί πολλά χρόνια.

Η διαδικασία της κτηματογράφησης υλοποιήθηκε πιλοτικά στην Αλόννησο, ενώ το νησί έχει ενταχθεί στις περιοχές που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα προβλήματα σε σχέση με την κτηματογράφηση. Αυτό που περιμένουν το τελευταίο διάστημα από τις συναντήσεις που είχαν πραγματοποιήσει ήταν να προχωρήσει η κύρωση των δασικών χαρτών και πιστεύουν ότι μετά τη συζήτηση που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη, θα έχουν κάποια ευχάριστα αποτελέσματα.

www.magnesia.tv

©MAGNESIA.TV

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ