Αλ.Μεϊκόπουλος:«Άμεση αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας για να εξασφαλιστεί η σοδειά των παραγωγών»

0
2

Την εξαιρετικά δυσχερή θέση στην οποία βρίσκονται παραγωγοί από άκρη σε άκρη της Μαγνησίας που λόγω του κατεστραμμένου δικτύου αγροτικής οδοποιίας κινδυνεύουν να χάσουν ότι έχει απομείνει από την παραγωγή τους, έφερε στη Βουλή με Ερώτησή του ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος. Ο Βουλευτής επεσήμανε ότι 50 ημέρες μετά το πέρασμα της πρώτης κακοκαιρίας Daniel που σάρωσε κυριολεκτικά την Μαγνησία, η αγροτική οδοποιία παραμένει παντελώς κατεστραμμένη και απροσπέλαστη για τους περισσότερους παραγωγούς και κάλεσε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να παρέμβει για την άμεση αποκατάσταση των αγροτικών δρόμων σε όλο το εύρος της Μαγνησίας.
Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, τεράστιο είναι το πρόβλημα που εντοπίζεται στο αγροτικό οδικό δίκτυο του κεντρικού και του Νοτίου Πηλίου. «Ενώ βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η συγκομιδή της ελιάς και ενώ η παραγωγή έχει υποστεί ζημίες λόγω των εκτεταμένων πλημμυρών που έπληξαν τη Μαγνησία τον μήνα Σεπτέμβριο, οι ελαιοπαραγωγοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι αν η αγροτική οδοποιία δεν αποκατασταθεί άμεσα θα υπάρξουν τόνοι χαμένου προϊόντος», τόνισε ο Βουλευτής. Οι αγρότες της περιοχής αναφέρουν ότι κάποια μηχανήματα επιχειρούν για την αποκατάσταση των αγροτικών δρόμων, όμως δεν φαίνεται να είναι αρκετά. Την κατάσταση δυσχεραίνει το γεγονός ότι ακόμα και μέρος της αγροτικής οδοποιίας της περιοχής που είχε αποκατασταθεί μετά το πέρασμα του Daniel υπέστη νέες καταστροφές με το πέρας του Elias.
Παρόμοια προβλήματα εντοπίζονται και στην περιοχή του Ανατολικού Πηλίου με τη συγκομιδή των μήλων να γίνεται κάτω από εξαιρετικά ιδιαίτερες και δύσκολες συνθήκες, ενώ αντίστοιχη εικόνα επικρατεί και εντός του Δήμου Βόλου, όπου κτήματα στην περιοχή του Φυτόκου, της Δράκειας, των Λεχωνίων, του Αγ. Λαυρεντίου και του Αγ. Βλασίου είναι απροσπέλαστα.
«Οι τεράστιες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας στις περιοχές της Μαγνησίας εντείνουν το βιοποριστικό πρόβλημα των παραγωγών. Μόνη επιλογή ευθύνης για την κυβέρνηση είναι η άμεση αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας προκειμένου να εξασφαλιστεί η πρόσβαση στις καλλιέργειες και η συγκομιδή. Οι παραγωγοί δεν μπορούν να χάσουν και άλλο μέρος της σοδειάς τους», ανέφερε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή