Αλ. Μεϊκόπουλος: Παρέμβαση για την υποστελέχωση και τις καθυστερήσεις στο ΚΕΠΑ Βόλου

0
11
 V K2672

Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για την υποστελέχωση και τις καθυστερήσεις στο ΚΕΠΑ Βόλου

«Γνωρίζετε ότι το μοναδικό ΚΕΠΑ της Μαγνησίας εδώ και 4 μήνες εξυπηρετεί τον ενδιαφερόμενο πληθυσμό της περιοχής με μόλις 3 άτομα διοικητικό προσωπικό, ενώ εδώ και 2 χρόνια το προσωπικό του απαρτίζεται από μόλις 4 άτομα;», ρώτησε ευθέως τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, καταθέτοντας σχετική Ερώτηση.

Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής, το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) Βόλου λειτουργεί από το 2011 και όντας το μοναδικό σε όλη τη Μαγνησία εξυπηρετεί το σύνολο των ενδιαφερόμενων πολιτών της περιοχής για τις πιστοποιήσεις αναπηρίας και τις ανανεώσεις αυτών. Τους τελευταίους μήνες, το ΚΕΠΑ Βόλου για την εξυπηρέτησης των αρμοδιοτήτων του διαθέτει μόνο 3 άτομα διοικητικό προσωπικό, ενώ τα προηγούμενα χρόνια το διοικητικό προσωπικό του ΚΕΠΑ ανέρχονταν σε 6 άτομα.

«Οι 3 αυτοί εργαζόμενοι καλούνται να προετοιμάσουν αλλά και να διενεργήσουν περίπου 15 Επιτροπές για πιστοποίηση αναπηριών το μήνα, να διαχειριστούν τους ατομικούς φακέλους των ενδιαφερόμενων πολιτών, να φέρουν εις πέρας τη γραμματειακή υποστήριξη της Υπηρεσίας και όλα αυτά μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής.

Ο Βουλευτής ανέφερε ότι καθημερινά στο ΚΕΠΑ Βόλου προσφεύγει πλήθος ενδιαφερόμενων πολιτών, οι οποίοι καταλήγουν να συνωστίζονται αναμένοντας να εξυπηρετηθούν με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον κίνδυνο μετάδοσης.

«Η ακραία υποστελέχωση οδηγεί σε μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση των αποφάσεων. Οι πολίτες βλέπουν τις αποφάσεις για την αναπηρία τους να καθυστερούν, γεγονός που έχει σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις καθώς χωρίς τις πιστοποιήσεις δεν μπορούν να λάβουν τα απαραίτητα επιδόματα και τις συντάξεις που δικαιούνται» ανέφερε  Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, σημειώνοντας ότι οι εργαζόμενοι δουλεύουν πλέον στα όρια της σωματικής και ψυχολογικής αντοχής τους.

Σύμφωνα με το Βουλευτή, ένας Νομός σχεδόν 200.000 κατοίκων, όπως η Μαγνησία, είναι αδύνατο να εξυπηρετηθεί αποτελεσματικά με μόλις 3 άτομα διοικητικό προσωπικό ΚΕΠΑ και κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό να παρέμβει άμεσα, ώστε να στελεχωθεί το μοναδικό ΚΕΠΑ της Μαγνησίας με το απαραίτητο διοικητικό προσωπικό σύμφωνα με τις ανάγκες της Υπηρεσίας αλλά και των ενδιαφερόμενων πολιτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ