Αναστολή πτήσεων για βρετανική Jet2 έως τις 23 Ιουνίου…αναστατωμένοι η Βόρειες Σποράδες

0
84
Jet2 16970 1590044810

Εντείνει το κλίμα αβεβαιότητας η μετάθεση του χρόνου έναρξης πτήσεων μεγάλων αεροπορικών εταιρειών του εξωτερικού, όπως η βρετανική Jet2, που αναστέλλει το πρόγραμμα των πτήσεων μέχρι τις 23 Ιουνίου. Δυσφορία προκαλεί, στο μεταξύ, σε τουριστικούς πράκτορες και ξενοδόχους της Σκιάθου, των Βορείων Σποράδων και της Μαγνησίας η αναστάτωση που προκαλείται, λόγω της αλλαγής δεδομένων στο παρά πέντε, με τον χρόνο εκκίνησης των πτήσεων εξωτερικού να παραμένει σε αβεβαιότητα από αρκετές αεροπορικές εταιρείες.

Συγκεκριμένα, η αεροπορική εταιρεία και tour operator Jet2 και Jet2holidays αναστέλλει, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, όλες τις πτήσεις και τις διακοπές έως τις 23 Ιουνίου. Αιτία για την αναστολή των προγραμμάτων της, η εταιρεία αναφέρει την αβεβαιότητα σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για το άνοιγμα των διεθνών ταξιδιών.

«Αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει δυσάρεστο κλίμα. Όλοι είναι αναστατωμένοι, γιατί η σεζόν πηγαίνει πίσω. Ειδικά στα νησιά, που εξαρτόμαστε από τις πτήσεις», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Αλέκος Ευσταθίου.

Με το σήμα εκκίνησης να δίνεται, όπως όλα δείχνουν, στο τέλος Ιουνίου, ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Σκιάθου εκφράζει την ευχή ο κύκλος των πτήσεων εξωτερικού να ανοίξει τον Ιούλιο, και να «κρατηθεί, τουλάχιστον, ο αριθμός των πτήσεων».

Αναστάτωση προκαλούν οι αλλαγές στην έναρξη του πτητικού προγράμματος μεγάλων εταιρειών όπως η Jet 2, με τον κ. Ευσταθίου να επισημαίνει ότι «το θέμα είναι οι αποφάσεις των χωρών από τις οποίες αντλούμε τουρίστες. Εκεί είναι το μεγάλο ζητούμενο».

Με βάση τα δεδομένα που καταγράφονται, οι προσδοκίες των επαγγελματιών του τουρισμού στρέφονται στον Ιούλιο, με τον πρόεδρο των ξενοδόχων της Σκιάθου να επισημαίνει ότι «ελπίζουμε να δουλέψουμε ικανά τρεις μήνες, ούτως ώστε να μπορέσουμε να επιβιώσουμε οικονομικά και να συνεχίσουν να υπάρχουν οι επιχειρήσεις μας. Θέλω να πιστεύω, και εύχομαι, να δουλέψει ο Ιούλιος, ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος, ούτως ώστε να μας δώσουν την ικανότητα να παραμείνουμε ζωντανοί».

taxydromos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ