Απάτες, αλλά και κέρδη μέσω κρυπτονομισμάτων και Τεχνητής Νοημοσύνης

0
4
Απάτες, αλλά και κέρδη μέσω κρυπτονομισμάτων και Τεχνητής Νοημοσύνης

Απάτες, αλλά και κέρδη μέσω κρυπτονομισμάτων και Τεχνητή Νοημοσύνη

Χρησιμοποιώντας την τεχνική του pump and dump, όπως είναι γνωστή, επιστήμονες κατάφεραν να κάνουν την AI να εμπλακεί σε απάτες. Η εφαρμογή της μεθόδου έγινε σε κρυπτονομίσματα, όπου το νομικό πλαίσιο είναι σχετικά ασαφές.

Η πολιτική του pump and dump έγκειται στο ότι κάποιοι επενδύουν σε κάτι φαινομενικά ασήμαντο, δημιουργείται ντόρος γύρω από αυτό, η αξία του ασήμαντου εκτοξεύεται και έτσι κάποιοι πωλούν σε αξία πολύ μεγαλύτερη από την πραγματική, ενώ η αξία σύντομα σημειώνει και πάλι ραγδαία πτώση που ζημιώνει τους πάντες πλην των απατεώνων που το ξεκίνησαν όλο αυτό.

Αυτή την πολιτική οι επιστήμονες επέλεξαν να την τροφοδοτήσουν σε μία Τεχνητή Νοημοσύνη και έναν αλγόριθμο που ασχολείται με κρυπτονομίσματα. Υπάρχουν και στα κοινωνικά δίκτυα αντίστοιχες ομάδες, συχνά με πολύ μεγάλο πλήθος. Η τεχνητή αύξηση της αξίας ενός φαινομενικά ασήμαντου κρυπτονομίσματος ήταν το στοιχείο πάνω στο οποίο μπορεί να βασιστεί μία ανάλογη απάτη.

Οι επιστήμονες των δεδομένων πήγαν ένα βήμα παραπέρα και κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν τεχνικές machine learning προκειμένου να εντοπίζονται τα κρυπτονομίσματα που θα συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον και έτσι να μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει την Τεχνητή Νοημοσύνη για να αντλήσει κέρδη, χωρίς να χάσει τα χρήματα που επενδύει. Οι ειδικοί υπολογίζουν ότι οικονομικά οφέλη μπορούν να έρθουν μέσα σε ένα τρίμηνο.

Μαγική συνταγή για τα κέρδη δεν υπάρχει, βέβαια, οπότε καλό είναι να κρατούμε πάντοτε μικρό καλάθι σε υποσχέσεις περί πλουτισμού, ειδικά μέσω Internet…

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ