Απασφάλισε ο Χατζηγρίβας: «Τέλος, στο ξεκατίνιασμα – όχι, δεν είμαι επαγγελματίας μετεωρολόγος, αλλά αγαπώ αυτό που κάνω»

0
9

Σε ένα έντονο ξέσπασμα και με ένα αιχμηρό κείμενο ο Λαρισαίος αναλυτής καιρού Θεοφάνης Χατζηγρίβας, εκτοξεύει «βέλη» σε εκείνους που τον αμφισβητούν για τις προγνώσεις του, κάνοντας λόγο για «ξεκατίνιασμα».

Οι χαρακτηρισμοί σίγουρα είναι βαρείς όπου και αν απευθύνονται, ωστόσο στο τέλος του κειμένου του φαίνεται ενωτικός, γράφοντας: «Ας ενωθούμε λοιπόν όλοι οι γνώστες του καιρού, επαγγελματίες και μη για το κοινό καλό».

Πάντως θα πρέπει να επισημανθεί πως μαζί με την κλιματική κρίση φέτος διαπιστώνεται πως ήρθε και αλλαγή στα ήρεμα νερά των μετεωρολόγων – προγνωστών, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που υπήρξαν λεκτικές διαμάχες ανάμεσα στους ειδικούς (ή μη) για το θέμα του καιρού, μπερδεύοντας συχνά πυκνά τον κόσμο…

Δείτε την ανάρτησή του:

«Τα τελευταία 30 χρόνια ασχολούμαι κυρίως με μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις, θεωρώντας ότι είναι αρκετά σημαντικό να γνωρίζει έστω και με μικρή πιθανότητα επαλήθευσης ο κόσμος, πως θα εξελιχθεί ο καιρός, τόσο ώστε να γίνει ένας σωστός προγραμματισμός κυρίως από αυτούς που επηρεάζονται οι εργασίες τους άμεσα από τον καιρό,(πχ αγρότες-κτηνοτρόφοι), αλλά, και κάποιους άλλους που πιθανώς θέλουν να προγραμματίσουν ένα ταξίδι, η μία εξωτερική εργασία κάποια στιγμή στο μέλλον.

Για την προσπάθεια αυτή που κάνω όλα αυτά τα χρόνια χωρίς οικονομικές απολαβές φυσικά, μιας και όπως έχουν λυσσάξει στην κυριολεξία κάποιοι φίλοι -συνάδελφοι ότι, δεν θεωρούμαι επαγγελματίας μετεωρολόγος, αλλά προγνώστης -Αναλυτής καιρικής ομάδας, (και έτσι είναι ) βγάζω από την φαρέτρα μου όλα τα όπλα και τις γνώσεις που έχω.

Αυτές είναι μετεωρολογικές γνώσεις με βάση την επιστήμη της μετεωρολογίας, και την ανάλυση προγνωστικών μοντέλων, μέχρι και την μελέτη και έρευνα σημαδιών της φύσης, που από αρχαιοτάτων χρόνων, οι τότε σοφοί της, εποχής, που στην πορεία έδωσαν τα φώτα σε ολόκληρη την υφήλιο, ειχαν τον τρόπο να βρίσκουν τον καιρό όσο απίστευτο και αν ακούγεται. Με την πάροδο των αιώνων, ευτυχώς κάποιοι άνθρωποι κατάφεραν να κρατήσουν την παράδοση μέχρι και σήμερα.

Ολα αυτά τα χρόνια είχα τεράστιες καιρικές επιτυχίες, και ευτυχώς λίγες αποτυχίες όπως συμβαίνει άλλωστε και σε άλλα πράματα στη ζωή μας.

Αυτο έκανε τον κόσμο να με αγαπήσει και να με εμπιστευθεί. Επι σειρά ετών μάλιστα μέσω των κοινωνικών δικτύων, δίνω τα φώτα μου με μηνύματα σε ανθρώπους που καίγονται να μάθουν την εξέλιξη χωρίς ποτε να υπάρξει άρνηση από μέρους μου.

Επισης αναγνώρισαν τον κόπο μου, τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες, τόσο στο εσωτερικό, αλλά και την Κύπρο προκαλώντας με στον αέρα.

Γραφω όλα τα παραπάνω, όχι γιατί έτσι απλά μου ήρθε, αλλά για, να δώσω ένα, τέλος σε αυτό το ξεκατίνιασμα μεταξύ συναδέλφων μετεωρολόγων, ερασιτεχνών μετεωρολόγων, αναλυτών, αλλά και στο φινάλε αυτών που απλά το έχουν χόμπι…

θέλετε απάντηση λοιπόν; ΟΧΙ δεν είμαι επαγγελματίας μετεωρολογος ,δεν εργάζομαι, δεν βγάζω τα προς το ζην από αυτό, δεν έχω πτυχίο πανεπιστημίου στη μετεωρολογία ,αλλά αγαπώ αυτό που κάνω, και αυτό ευτυχώς η δυστυχώς για κάποιους με κάνει να φαίνομαι λίγο πιο ψηλά στα μάτια τους, θεωρώντας ότι η προσπάθεια που κάνω στο να βοηθάω επί καθημερινή βάση, είναι πιο σημαντική, από το απλό ξεκατίνιασμα.

Ήμουν ένας άνθρωπος, που δεν άφησα χωρίς ενημέρωση τους φίλους που με ακολουθούν, ούτε την ημέρα που έθαψα τον πατέρα μου, ούτε και τις ημέρες που η ζωή μου κρεμόταν από μια κλωστή στην εντατική του νοσοκομείου.

ΟΧΙ δεν θα μπω στην λογική της κόντρας με κανέναν. …ας κοιτάξει ο καθένας τον εαυτό του, και το πως θα εξελιχθεί σαν οντότητα ώστε να γίνει καλύτερος και ας μην προσπαθεί να κρύβει τις αδυναμίες του η τα λάθη του, προβάλλοντας άλλους.

Ευχομαι σε όλο τον κόσμο να έχουμε πάνω από όλα υγεία, και να ευχόμαστε να μην έχουμε ξανά καταστροφές στη χώρα μας από φυσικά φαινόμενα, όπως έγινε τελευταία στη Θεσσαλία».

Ας ενωθούμε λοιπόν όλοι οι γνωστες του Καιρού, επαγγελματίες και μη για το κοινό καλό”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή