Αποστολάκης στο Ράδιο ΕΝΑ: «Θέλει να κάνει σπάσιμο στο Πανεπιστήμιο ο Αχ. Μπέος»

0
16
Αποστολάκης στο Ράδιο ΕΝΑ: «Θέλει να κάνει σπάσιμο στο Πανεπιστήμιο ο Αχ

Εκτιμώντας ότι οι κινήσεις της δημοτικής Αρχής πριονίζουν το μέλλον του Βόλου

Για κόμπλεξ του Δημάρχου Βόλου απέναντι στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, έκανε λόγο, μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Γιώργο Καρεκλίδη, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί για τον Βόλο» Ιάσων Αποστολάκης, μετά και την απόφαση να τεθεί στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα του χαρακτήρα της έκτασης στην οδό Αθηνών που αφορά την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου…

«Δεν υπάρχει άλλος Δήμος στη χώρα που να έχει τέτοιο μένος και εμμονή με το νο1 περιουσιακό στοιχείο της πόλης του. Δεν ξέρω αν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο, ένας δήμος να μην έχει δωρίσει ούτε ένα στρέμμα γης στο να αναπτυχθεί το πανεπιστήμιό του. Το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει αγοράσει όλα τα ακίνητά του. Ενώ τώρα με την κρίση που λείπουν και οι φοιτητές από την οικονομία της πόλης» ήταν το πρώτο σχόλιο του κου Αποστολάκη, που υποστήριξε ότι θεωρεί πως πρόκειται για ξεκάθαρη εμμονή του δημάρχου να μην παραδεχθεί το λάθος στην προσπάθειά του να αποποιηθεί των ευθυνών του για την απουσία σχεδίου για το δικαστικό μέγαρο, και επέλεξε να πάει στο οικόπεδο της Παρασκευοπούλου, που ο ίδιος παραδέχεται πλέον ότι δεν είναι η καλύτερη λύση.

Παράλληλα δήλωσε ότι περιμένει με ενδιαφέρον τι πιέσεις θα δεχθεί η νομική υπηρεσία του Δήμου για να τεκμηριώσει το ατεκμηρίωτο, όσον αφορά τον αποχαρακτηρισμό των εκτάσεων της οδού Αθηνών. «Το πιο πιθανό είναι ότι ο Δήμαρχος θα κάνει ένα «σπάσιμο» στο Πανεπιστήμιο διότι σε περίπτωση που αποχαρακτηριστούν από πανεπιστημιακής χρήσης αυτοί οι χώροι θα μπορούν οι ιδιοκτήτες να διεκδικήσουν μεγαλύτερο αντίτιμο. Στο τέλος δεν νομίζω ότι θα εμποδιστεί η ανάπτυξη του Πανεπιστημίου, αλλά θα αναγκαστεί να πληρώσει περισσότερα στο τέλος. Αν πάμε στο χειρότερο σενάριο, δηλαδή ν’ αλλάξουν γνώμη οι ιδιοκτήτες και να μην πωλούν τα οικόπεδα, τότε θα μιλάμε για επίθεση του Δήμου στο Πανεπιστήμιο που δεν θα έχει προηγούμενο» ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τον Βόλο».

Στεκόμενος στη σημασία του Πανεπιστημίου και για την τοπική οικονομία, ο κ. Αποστολάκης σημείωσε ότι η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να ντρέπεται γιατί έρχεται να σταθεί απέναντι σε ένα ίδρυμα που στήριξε  όσο κανένας άλλος φορέας την πόλη σε δύσκολους καιρούς, εκτιμώντας ότι ο Δήμαρχος ουσιαστικά του λέει ότι δεν το θέλει στην πόλη.

Όσον αφορά τις αντιδράσεις; «Βλέπω ότι υπάρχει μία ψύχραιμη πρώτη απάντηση του Πανεπιστημίου και πρέπει να υπάρχει ομοβροντία ανακοινώσεων από κάθε φορέα για να πιεστούν και τα μέλη της Δημοτικής Αρχής. Αν περάσει αυτή η πρόταση να δούμε με τι μούτρα θα έχουν να κυκλοφορούν τα μέλη της πλειοψηφίας. Κάνω έκκληση να αφήσουν τον… Δον Κορλεόνε και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων γιατί εδώ πριονίζεται το μέλλον της πόλης» κατέληξε ο κ. Αποστολάκης.

Πηγή