Απόστολος Ριζόπουλος: Θα ακυρωθούν στην πράξη οι κατασταλτικοί νόμοι

0
12
Απόστολος Ριζόπουλος: Θα ακυρωθούν στην πράξη οι κατασταλτικοί νόμοι

Είπε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει καταστολή ενόψει των κινητοποιήσεων

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει να καταστείλει τις λαϊκές κινητοποιήσεις που θα είναι έντονες το επόμενο διάστημα και περνάει νόμους που έχουν σκοπό την καταστολή, τόνισε ο Αποστόλης Ριζόπουλος επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου. Το Κομμουνιστικό Κόμμα έχει δηλώσει ότι αυτούς τους νόμους θα τους καταργήσει και θα μείνουν στα χαρτιά, γιατί είναι νόμοι που αφορούν στην καταστολή των κινητοποιήσεων του λαού, ανέφερε.

Μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ ο κ. Ριζόπουλος είπε ότι το νέο κυβερνητικό σχέδιο διαχείρισης των συναθροίσεων είναι ένα έκτρωμα στην κυριολεξία, είναι συνέχεια των κατασταλτικών μέτρων της προηγούμενης κυβέρνησης που απαγορεύει τις απεργίες και βάζει τα Σωματεία να ψηφίζουν ηλεκτρονικά.

Όλα αυτά το 2021, που ενώ έχουμε μπροστά μας την επιδείνωση της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, την ίδια στιγμή μοιράζονται 22,5 δισεκατομμύρια € σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, είτε από τα χρήματα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, με διάφορες φοροαπαλλαγές, στηρίξεις, επιχορηγήσεις και δανεισμό, ενώ θα ακολουθήσει το πακέτο στήριξης των 70 δις € από την ΕΕ. Από την άλλη έχουμε χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων με εκ περιτροπής εργασία, γιγάντωση της ανεργίας, αυτοαπασχολούμενους που θα βρεθούν σε δύσκολη θέση και θα κλείσουν τα μαγαζιά τους, το μεγάλο πρόβλημα της πανδημίας, για το οποίο δεν έχουν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα ια την προστασία του λαού, επισήμανε ο επικεφαλής της ΛΑΣ.
Σύμφωνα με τον κ. Ριζόπουλο, υπάρχει ένα εκρηκτικό μίγμα ενάντια στα δικαιώματα του λαού που σημαίνει ότι, όπως και το προηγούμενο διάστημα του ΚΚΕ στήριξε τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στους αντεργατικούς νόμους, το επόμενο διάστημα ο κόσμος θα βγει στο προσκήνιο, θα αγωνιστεί, γιατί τα προβλήματα γιγαντώνονται και γι αυτό η κυβέρνηση συνεχίζει να παίρνει αυτά τα κατασταλτικά μέτρα που είναι τρομακτικά.

«Άθλιο σχέδιο της κυβέρνησης»
«Σ’ αυτό το άθλιο σχέδιο της κυβέρνησης για τη διαχείριση των συναθροίσεων, προβλέπονται πρωτάκουστα πράγματα, όπως την καταχώρηση των στοιχείων του οργανωτή μέσω του Taxisnet, θα ελέγχεται, από την Αστυνομία το υλικό που θα μεταδίδουν τα ΜΜΕ από μια κινητοποίηση κλπ.», τόνισε.
Ο κ. Ριζόπουλος είπε ότι ο κόσμος θα βγει στους δρόμους και θα διαδηλώσει, γιατί είναι δικαίωμά του να υπερασπίσει τη ζωή, την υγεία και την εργασία του και την κοινωνική ασφάλιση.
Ο ίδιος είπε ότι το ΚΚΕ δουλεύει μέσω των Σωματείων για να οργανώσει τους αγώνες για να σταματήσει αυτή η αντιλαϊκή πολιτική, να μην επιτραπεί στην κυβέρνηση να χτυπήσει ξανά δικαιώματα και διαβεβαίωσε ότι θα γίνει μεγάλος αγώνας, όπως και μέσα στην πανδημία για την προστασία των εργαζομένων του λαού και του συστήματος δημόσιας υγείας.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ αναφέρθηκε και στον χώρο της εκπαίδευσης, με μέτρα που βάζουν ταξικούς φραγμούς, χτυπούν το δικαίωμα στη μόρφωση. Όπως είπε μεθοδεύεται να στέλνονται παιδιά σε μια τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση χωρίς υποδομές, για να γίνουν το φθηνό δυναμικό από 14 χρονών για τις επιχειρήσεις, ενώ το Πανεπιστήμιο στοιχίζεται στις ανάγκες της αγοράς και τα παιδιά δεν θα σπουδάζουν με βάση έναν σχεδιασμό που θα καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες, αλλά με βάση τις όποιες επενδύσεις γίνονται ανά περιοχή.

Ο ίδιος είπε ότι αυτά τα μέτρα παίρνονται εν μέσω πανδημίας με κλειστά σχολεία και Πανεπιστήμια και αυτό γίνεται γιατί φοβούνται τα ανοιχτά Πανεπιστήμια. Ζήτησε δε να ανοίξουν όλα τα σχολεία με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, να σταματήσει η κυβέρνηση να παίρνει αυτά τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα, ενώ τόνισε ότι η ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας γίνεται για να ελέγξει και να καταστείλει τις κινητοποιήσεις των φοιτητών.

Πηγή