Αυτός είναι ο νέος Creative Director του οίκου Missoni

0
9
Αυτός είναι ο νέος Creative Director του οίκου Missoni
Αυτός είναι ο νέος Creative Director του οίκου Missoni

Ο οίκος Missoni ανακοίνωσε ότι διαθέτει νέο creative director. Τον ρόλο αναλαμβάνει ο Filippo Grazioli, ο οποίος δούλευε ως τώρα στο πλευρό του Riccardo Tisci ως διευθυντής των collections του οίκου Burberry.

Η ανάθεση του ρόλου σ’ ένα έναν έμπειρο μεν, αλλά καινούργιο σε μία τέτοια θέση σχεδιαστή, έρχεται στα πλαίσια της ανανέωσης που έχει ξεκινήσει το ιστορικό knitwear brand, το οποίο αποτελούσε πάντα μια οικογενειακή επιχείρηση. Το 2018, η οικογένεια Missoni πούλησε το 41.2% των μετοχών της στο ιταλικό fund FSI  και το 2020 ανέβαλε CEO της εταιρείας ο Livio Proli,  ενώ η Angela Missoni άφησε πέρυσι μετά από 24 χρόνια τον ρόλο της ως διευθύντρια δημιουργικού για να αναλάβει πρόεδρος της εταιρείας.

View this post on Instagram

A post shared by Missoni (@missoni)

Ποιος είναι ο Filippo Grazioli;

O 41 ετών Ιταλός σχεδιαστής που αναλαμβάνει creative director του οίκου Missoni είναι απόφοιτος του Istituto Europeo di Design του Μιλάνου, ωστόσο εργάστηκε κυρίως στο Παρίσι. Κάνοντας την πρακτική του στην εταιρεία Staff International γνώρισε τον Martin Margiela και δούλεψε μαζί του πάνω στις γυναικείες κολεξιόν ως το 2013.

Το 2015, μετά από ένα πέρασμα από τον οίκο Hermès ως senior designer στις γυναικείες συλλογές, γνωρίστηκε με τον Riccardo Tisci και έγινε διευθυντής των collections του οίκου Givenchy (στον οποίο ήταν τότε ο Tisci). Στη συνέχεια τον ακολούθησε στον οίκο Burberry, ως διευθυντής των runway συλλογών, μία θέση που διατηρούσε ως τώρα.  O Grazioli θα αναλάβει τον ρόλο του creative director από τον Alberto Caliri, ο οποίος ήταν επί σειρά ετών το δεξί χέρι της Angela Missoni και επέβλεπε τις κολεξιόν μετά την αποχώρησή της από την καλλιτεχνική διεύθυνση.

“Αυτή είναι μια ευκαιρία για τον Filippo να γίνει νούμερο ένα, δεν έχουν όλοι τις προϋποθέσεις, αλλά αυτός τις έχει” δήλωσε  o Proli για τον νέο διευθυντή δημιουργικού. Και πρόσθεσε ότι πιστεύουν ότι μπορεί να εκμοντερνίσει τον οίκο τιμώντας ωστόσο και την κληρονομία του.

Στη δική του ανακοίνωση, ο Grazioli αναφέρει: “Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δίνεται, και τη δυνατότητα να δώσω ακόμα περισσότερο σχήμα στην εμπειρία μου μέσα από ένα νέο όραμα που θα διατηρεί τη χαρά, τη φρεσκάδα, τη αίσθηση των χρωμάτων και τη θετικότητα που αποτελούν θεμελιώδεις αξίες του οίκου Missoni”.

Ο Filippo Grazioli θα παρουσιάσει την πρώτη του συλλογή για τον οίκο τέλη Μαΐου, την pre-fall 2022 για άνδρες και γυναίκες, ωστόσο το πρώτο του show θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο και θα αφορά τη συλλογή  Spring 2023.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ