Αχ. Μπέος: «Δεν αποζημιώνουμε απλήρωτες απαλλοτριώσεις 34 εκ. €»

0
19
Αχ. Μπέος: «Δεν αποζημιώνουμε απλήρωτες απαλλοτριώσεις 34 εκ

Τόνισε ο δήμαρχος στην ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου

Το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή Βόλου δεν μπορεί να αποζημιώσει απαλλοτριώσεις 34 εκ. € που έγιναν από προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, εδώ και 20 και πλέον χρόνια, οι περισσότερες από τις οποίες για εξυπηρέτηση ημέτερων, τόνισε ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος στην ενημέρωση που έκανε πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αναφορικά με ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το θέμα ο δήμαρχος είπε ότι οι απαλλοτριώσεις είναι εδώ και δεκαετίες, τα περισσότερα από αυτά οικόπεδα – ακίνητα κτήματα χωράφια γίνανε τα περισσότερα για να εξυπηρετήσουν ημέτερους. Ο ίδιος είπε ότι η νυν Δημοτική Αρχή έκανε δύο απαλλοτριώσεις προς όφελος των πολιτών και οι ιδιοκτήτες αποζημιώθηκαν.

Ιδιοκτησία του Νοσοκομείου
Όσον αφορά στο ακίνητο του Νοσοκομείου, ο δήμαρχος υπενθύμισε ότι είναι ιδιοκτησίας του Νοσοκομείου για το τι θα γίνει εκεί δεν άπτεται της δημοτικής Αρχής. «Θα συμφωνήσω με τις δηλώσεις του κ. Παπαδούλη ο χώρος εκεί να γινόταν ένα ξενοδοχείο ή μπιστρό για να διατηρηθεί. Δεν άπτεται στις αρμοδιότητες του Δήμου Βόλου» υποστηρίζοντας ότι το Νοσοκομείο θα βρεθεί προ των ευθυνών του.
«Εμείς το θέλαμε προς όφελος των πολιτών, αν το έκανε πάρκινγκ ο επιχειρηματίας», τόνισε ο Αχ. Μπέος.

Ένταση δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια τοποθέτησης του επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλο, ο οποίος όσον αφορά στο οικόπεδο του Νοσοκομείου έκανε λόγο για δημόσια περιουσία, για τους κυκλικούς κόμβους στη Ν. Ιωνία είπε ότι μίλησε με την Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων κ. Γεωργίου και μπορεί να γίνει το έργο σε απόσταση περίπου 2,70 μ. ενώ για τις άρσεις απαλλοτριώσεων, τόνισε ότι δεν πρέπει να καταργηθούν κοινόχρηστοι χώροι

Θα γίνουν οι κόμβοι στη Ν. Ιωνία
Για το έργο των δίδυμων κυκλικών κόμβων στη Ν. Ιωνία, ο δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι το έργο θα γίνει, αλλά θα καθυστερήσει ένα έργο κυκλοφοριακό που είναι προς όφελος των πολιτών, χάθηκε μια χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και τα χρήματα θα μπουν από τα ταμεία του Δήμου Βόλου.
Ο Αχ. Μπέος τόνισε ότι με τους κόμβους θα καταργηθούν οκτώ σηματοδότες και ένακε λόγο για κατάπτυστη απόφαση του Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, λέγοντας ότι το μνημείο είναι εντός του παλιού κοιμητηρίου και όχι έξω από τον μαντρότοιχο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή