Βενέτης για Μπέο: Σύρθηκε στη νομιμότητα που του επιβάλλαμε

0
4

Συνάντηση με τον διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ιωαν. Ντόκο, στελέχη του Ιδρύματος και τον π. βουλευτή Μαγνησίας, γιατρό, κ. Θανάση Λιούπη είχε σήμερα ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, σχετικά με το θέμα, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της πρόσληψης ογκολόγου στο Νοσοκομείο Βόλου. Θέμα για το οποίο βέβαια, μετά τις δηλώσεις του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας στο Ράδιο Ένα κ. Χρήστου Βενέτη, προκλήθηκε “σεισμός”, αλλά και ανακοίνωση του οργάνου των γιατρών για παραβιάσεις των βασικών αρχών πρόσληψης στο Δημόσιο. Ο Αχ. Μπέος υποστήριξε πως “είχε βρεθεί προσωρινή λύση στο πρόσωπο του γιατρού κ. Γιώργου Ρήγα που προσφέρθηκε να συνδράμει προσωρινά” με μπλοκάκι, αλλά “υπήρξε υπονομευτική παρέμβαση από τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, Χρ. Βενέτη” τον οποίο ο Δήμαρχος χαρακτήρισε ως «μαϊμού», ότι “δηλαδή υποδύεται τον πρόεδρο, και ότι παίζει πολιτικά παιχνίδια σε βάρος της υγείας και του πόνου του κόσμου”.
Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Μπέος τελικά βρέθηκε λύση, μετά από επικοινωνία με το υπουργείο Υγείας και μέχρι την Παρασκευή θα έχει προκηρυχθεί θέση για ογκολόγο. Υπενθυμίζεται, ότι ο πρόεδρος του ΙΣΜ ζήτησε απαρέγκλιτη τήρηση του Νόμου στις προσλήψεις και αυτό φάνηκε ότι εξόργισε τον Αχ. Μπέο που είχε ανακοινώσει πως θα προσληφθεί ο κ. Ρήγας, πρωην ογκολόγος του Νοσοκομείου Βόλου, πρωην υποψήφιος του συνδυασμού του και νυν ιδιώτης γιατρός.

Tι απαντά ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου
Σε ανάρτηση του, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας απαντά στον Αχιλλέα Μπέο. Όπως γράφει « Αφού, με απύθμενο θράσος ο δήμαρχος Αχ.Μπέος, επανέλαβε εμμονικά το χαρακτηρισμό μαϊμού >>,μήπως και πείσει τη δικαιοσύνη ότι ΔΕΝ είναι έκφραση ρατσιστική αλλά λέξη της καθομιλουμένης και της καθημερινής φρασεολογίας του, σύρθηκε τελικά στη νομιμότητα που του επιβάλαμε ως ΙΣΜ . Η θέση του ογκολόγου στο Νοσοκομείο του Βόλου θα προκηρυχθεί. Θα προτιμούσαμε βέβαια ως ΙΣΜ μόνιμη και όχι με μπλοκάκι και μετά τις υποβολές των αιτήσεων θα επιλεχθεί από το ΔΣ του Νοσοκομείου μας ο καταλληλότερος. Δεν κάναμε τίποτε περισσότερο από αυτό που ο ίδιος διατυμπανίζει. Του επιβάλαμε τη νομιμότητα ! Βέβαια ο μπεισμός, φαινόμενο παρακμιακό δυστυχώς της εποχής μας, βλέπει ασυμβίβαστα στους αντιπάλους του ενώ δεν υπάρχουν και παραβλέπει τα άφθονα δικά του, μερικά και αξιόποινα, που υπάρχουν.
Στο βιβλίο του “Θεσμοί και Πρόσωπα” το 2002 ο Ιωάννης Μανωλεδάκης, ο θρύλος της νομικής επιστήμης στην Ελλάδα, γράφει:
“Τα πρόσωπα με τη λειτουργία και τη συμπεριφορά τους στον κοινωνικό χώρο δυναμώνουν ή αποδυναμώνουν τους θεσμούς. Η θεσμική κρίση σε ορισμένο τόπο και ιστορικό χρόνο δεν οφείλεται μόνο στην κακή χρήση της εξουσίας από τα πρόσωπα που την ασκούν, αλλά και στην παθητική αποδοχή αυτής της κατάχρησης από τα μέλη της κοινωνίας ή, ακόμα, και στην ενεργητική συμβολή τους στη διατήρησή της. Σε μια Δημοκρατία η νομιμότητα δεν αποτελεί μόνο ευθύνη του κράτους, αλλά είναι υπόθεση του κάθε υπεύθυνου πολίτη, υπόθεση όλων μας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή