Βορίδης από Βόλο: Οι κινητοποιήσεις των αγροτών βοηθούν στην επαναδιαπραγμάτευση της ΚΑΠ

0
3

Στην πόλη για την πίτα της ΟΝΝΕΔ ο υπουργός Επικρατείας

Το γεγονός ότι οι κινητοποιήσεις των αγροτών βοηθούν τον πρωθυπουργό στην επαναδιαπραγμάτευση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και σε αυτό το κομμάτι υπάρχει στρατηγική συμφωνία με τους αγρότες, τόνισε από τον Βόλο ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, που βρέθηκε στην τελετή κοπής της πίτας της ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας, με τον πρόεδρος της νεολαίας Ορφέα Γεωργίου.

Ο κ. Βορίδης πέρασε από τον μπλόκο των αγροτών στον Αλμυρό και τόνισε ότι συνεχίσουμε να συζητάμε με ιδιαίτερη έμφαση και ευαισθησία τα ζητήματα και της Θεσσαλίας, γιατί υπάρχουν περιοχές στις οποίες και οι παραγωγοί έχουν δοκιμαστεί. Για την συνάντηση με τους αγρότες της Θεσσαλίας, ο υπουργός είπε ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τις επόμενες μέρες, μετά από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό που βρίσκεται στην Ινδία, την ημερομηνία και τον τόπο της συνάντησης και είναι από τα πράγματα που μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν.

«Οι κινητοποιήσεις των αγροτών, βοηθούν τον πρωθυπουργό στην επαναδιαπραγμάτευση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και σε αυτό το κομμάτι έχουμε στρατηγική συμφωνία με τους αγρότες, γιατί η αλήθεια είναι ότι η ΚΑΠ διαμορφώθηκε όπως διαμορφώθηκε κάτω από την πίεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (τριμερή συμφωνία Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το τελευταίο έχει πλειοψηφία σοσιαλιστών, αριστερών και οικολόγων), για την πράσινη μετάβαση και αυτό είναι που οδήγησε σε έναν συμβιβασμό», ανέφερε.
Ο κ. Βορίδης τόνισε ότι τώρα ωριμάζει η Ευρώπη για να ξαναδούμε αυτόν τον συμβιβασμό, που ήταν πολύ φιλόδοξος και απαιτητικός και έχει επιβαρύνει σημαντικά τους παραγωγούς σε ολόκληρη την Ευρώπη, άρα αυτό ειδικά στην Ελλάδα που από την αρχή τηρήσαμε αυτή την κατεύθυνση και θέλαμε μια πιο ήπια προσαρμογή, της αγροτικής μας παραγωγής μας βοηθάει και ενισχύει την προσπάθεια του πρωθυπουργού.

Τέλος, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα ασχοληθεί με τα προβλήματα της ακρίβειας και το μεταρρυθμιστικό της έργο, καθώς ψήφισε ήδη την αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα, ενώ στις 7-8 Μαρτίου θα ψηφίσει τα μη κρατικά Πανεπιστήμια.
Αυτό είναι το οποίο γειώνει την κυβέρνηση με την αντικειμενική κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα και αυτή είναι η δουλειά που έχουμε να κάνουμε, επισήμανε.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχε στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλία.
Όπως είπε, στη Θεσσαλία από το πρωί μιλάει για ζητήματα της νέας γενιάς για τους νέους αγρότες που αγκάλιασαν την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη και την πραγματική πλειοψηφία φοιτητών που θέλουν μία ακαδημαϊκή κανονικότητα απέναντι σε μπάχαλα και ανθρώπους που καταλαμβάνουν δημόσια κτίρια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή