Β. Μεταξάς: Το ΚΚΕ θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ανατροπή του αντεργατικού νομοσχεδίου

0
0

Στη Βουλή τοποθετήθηκε χθες ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ κ. Βασίλης Μεταξάς, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια, του νέου εργασιακού νομοσχεδίου, με τον ίδιο να επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για τερατούργημα.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, που εξέδωσε ««Εμείς ως ΚΚΕ όχι μόνο θα καταψηφίσουμε το αντεργατικό νομοσχέδιο για τα εργασιακά αλλά θα είμαστε και στην πρώτη γραμμή μαζί με τους εργαζόμενους και τα σωματεία για να ανατρέψουμε και αυτό τον νόμο και την αντιλαϊκή πολιτική σας», τόνισε ο Βασίλης Μεταξάς, βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στην συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου τερατούργημα της κυβέρνησης για τα εργασιακά. Όπως σημείωσε η κυβέρνηση όσο και αν προσπαθεί να παρουσιάσει το μαύρο – άσπρο για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου εντούτοις «πνίγεται με το σάλιο της», καθώς η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο προστατεύει τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των επιχειρηματικών ομίλων.

Σε αντίθεση, σημείωσε ο Β. Μεταξάς, για τον λαό δεν παρέχεται καμία προστασία επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι για 3η εβδομάδα δεν μπορείτε να μαζέψετε τίποτα από τα προβλήματα των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας. Όπως τόνισε αν δεν υπήρχε η λαϊκή αλληλεγγύη και η οργάνωση του αγώνα και της διεκδίκησης των πλημμυροπαθών από τις Επιτροπές Αγώνα που έχουν συγκροτηθεί, ο κόσμος θα ήταν ακόμα χωμένος στις λάσπες. Αυτό που κυριαρχεί στην Θεσσαλία, υπογράμμισε είναι το σύνθημα «μόνο ο λαός σώζει τον λαό». Συνεχίζοντας ο Β. Μεταξάς είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ότι «κάθεστε 16 μέρες και κοιτάτε την γκρεμισμένη γέφυρα στο Πουρί στην Πηλίου έχετε σηκώσει τα χέρια ψηλά γιατί για να φτιάξετε την γέφυρα πρέπει να βρείτε ένα μεγαλοεπιχειρηματία και να τον πείσετε ότι θα έχει ικανοποιητικό ποσοστό κέρδους για να ασχοληθεί». «Δεν είσαστε ανίκανοι, αλλά πολύ ικανοί όταν πρόκειται να εφαρμόσετε την αντιλαϊκή πολιτική», πρόσθεσε ο Β. Μεταξάς. Καταλήγοντας ο κομμουνιστής βουλευτής και απαντώντας στα περί «ελεύθερης επιλογής» των εργαζομένων, τα περί «ευεργετικών» διατάξεων για το 13ωρο και ότι θα κάνουν «ουρά» οι εργαζόμενοι για να δουλέψουν Κυριακή, είπε αυτά να πάτε να πείτε στην μάνα του 28χρονου εργάτη στην Χαλυβουργία του Βόλου που σκοτώθηκε την Κυριακή που μας πέρασε πάνω στο μεροκάματο. Να πάτε στην οικογένεια και στα παιδιά του 38χρονου, πάλι την ίδια ημέρα, Κυριακή, που σκοτώθηκε στο καρνάγιο της Αγίας Κυριακής και να τους τα πείτε, να πάτε εκεί  και να κάνετε «μάθημα» για την «ελεύθερη επιλογή», κατέληξε ο Β. Μεταξάς».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή