Γεραπετρίτης και Διοικητής ΕΥΠ διαβεβαίωσαν ότι «το Ελληνικό Δημόσιο δεν διαθέτει το λογισμικό Predator»

0
3
Γεραπετρίτης και Διοικητής ΕΥΠ διαβεβαίωσαν ότι «το Ελληνικό Δημόσιο δεν διαθέτει το λογισμικό Predator»

Σε ισχυρές διαβεβαιώσεις ότι το Ελληνικό Δημόσιο δεν διαθέτει το λογισμικό Predator ή άλλο παράνομο σύστημα παρακολουθήσεων, προχώρησαν ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης αλλά και ο διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέοντας, κατά την έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για την υπόθεση παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση ακρόασης του διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), Παναγιώτη Κοντολέων και του προέδρου της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), Χρήστου Ράμμου, ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (29.07.2022).
Στην Επιτροπή, για την οποία ζήτησε χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, να συνεδριάσει άμεσα για να διερευνηθεί η καταγγελία Ανδρουλάκη, ο κ. Γεραπετρίτης φέρεται να τόνισε πως η Ελλάδα έχει ένα από τα πιο αυστηρά πλαίσια για τις νόμιμες επισυνδέσεις, ενώ δεν γίνεται γνωστοποίηση σε περιπτώσεις που υπάρχει νόμιμη επισύνδεση για λόγους εθνικής ασφαλείας, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες σε όλο τον κόσμο και αναφέρθηκε στις περιπτώσεις υβριδικού πολέμου ή σε περιπτώσεις κατασκοπείας εκ μέρους της γείτονος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή