Γιάννης Μάγγος: «Εμπαιγμός της οικογένειάς μας και της μνήμης του παιδιού μας»

0
3
Γιάννης Μάγγος: «Εμπαιγμός της οικογένειάς μας και της μνήμης του παιδιού μας»
Ο κ. Γιάννης Μάγγος

Εδώ και 15 μήνες δεν έχει γνώση η οικογένεια του πορίσματος της ΕΔΕ

Για εμπαιγμό της μνήμης του Βασίλειου Μάγγου έκανε λόγο ο πατέρας του, Γιάννης καθώς εδώ και 15 μήνες η οικογένεια δεν έχει καμία ενημέρωση αναφορικά με το αποτέλεσμα του πορίσματος της ΕΔΕ για τον ξυλοδαρμό του αδικοχαμένου νέου μπροστά στα Δικαστήρια του Βόλου, το καλοκαίρι του 2020. Σήμερα, ο Γιάννης Μάγγος βρέθηκε ξανά στα Δικαστήρια, καθώς ολοκληρώνεται η διαδικασία καταθέσεων των μαρτύρων, που έχει προτείνει η οικογένεια, στο Πταισματοδικείο Βόλου.

Μιλώντας για την υπόθεση, ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Θοδωρής Καπάτος εξήγησε πως σήμερα καταθέτουν οι έξι τελευταίοι από τους 18 μάρτυρες που έχει προτείνει η οικογένεια.

Ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Θοδωρής Καπάτος

«Η μήνυση κατατέθηκε τον Ιούνιο στην Εισαγγελία και η παραγγελία του κ. Εισαγγελέα στην Πταισματοδίκη ήταν  να ληφθούν οι καταθέσεις των μαρτύρων που έχει προτείνει η οικογένεια. Σήμερα έχουμε τα έξι τελευταία άτομα από τους μάρτυρες, τους οποίους η οικογένεια ευχαριστεί για την ανταπόκρισή τους. Πολλοί απ’ αυτούς ήταν αυτόπτες στο περιστατικό  που συνέβη έξω από τα Δικαστήρια, έχουμε ακόμη μακρύ δρόμο μπροστά μας. Οι ποινικές διαδικασίες διαρκούν αρκετά, παίρνουν χρόνο. Υπάρχει και μία ΕΔΕ της οποίας αναμένουμε να μάθουμε τα αποτελέσματα», εξήγησε  ο κ. Καπάτος.

Ο ίδιος επεσήμανε πως η ΕΔΕ της αστυνομίας έχει μεν ολοκληρωθεί, ωστόσο υπάρχει ένα διαδικαστικό στάδιο,  που πρέπει να περάσει από τον Συνήγορο του Πολίτη.

Παρών στα Δικαστήρια και ο πατέρας του Βασίλειου, Γιάννης Μάγγος που τόνισε ότι αναμένει η οικογένεια 15 μήνες τα επίσημα αποτελέσματα του πορίσματος της ΕΔΕ. «Αισθανόμαστε ότι υπάρχει ένας εμπαιγμός στην οικογένειά μας και προς τη μνήμη του παιδιού μας γιατί ενώ κάποια στιγμή βγήκαν και ανακοίνωσαν γύρω στις 16 Μαρτίου επίσημα ότι το πόρισμα βγήκε, το πόρισμα είναι στον Συνήγορο του Πολίτη, αλλά εμείς μέχρι και σήμερα δεν έχουμε καμία απολύτως πληροφόρηση. Επομένως αισθανόμαστε μετά από 15 μήνες που είμαστε στο σκοτάδι ότι αυτό είναι εμπαιγμός  στη μνήμη του παιδιού μας».

Ο κ. Μάγγος αναφέρθηκε και στα γεγονότα καθώς η υπόθεση κακοποίησης του Βασίλειου έγινε στις  14 Ιουνίου 2020. Από εκεί κι έπειτα η οικογένεια υπέβαλλε  μήνυση «κατά δύο κατ ονομασμένων και κατ’ αγνώστων αστυνομικών για κακουργήματα τα οποία τέλεσαν εις βάρος του παιδιού μας, Βασίλειου Μάγγου. Τη μήνυση υποβάλλαμε 16 Ιουνίου 2021, αφού περιμέναμε μήπως μας ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του πορίσματος της ΕΔΕ αλλά δυστυχώς μετά από 15 μήνες εμείς ακόμη δεν έχουμε καμία απολύτως επίσημη πληροφόρηση.

Ζητούμε την κατά νόμου τιμωρία των αστυνομικών για παράνομες και υπαίτιες πράξεις που τέλεσαν εις βάρος του παιδιού μας Βασίλειου Μάγγου. Έχουμε καταθέσει όλα τα στοιχεία τα οποία καταδεικνύουν την οικτρή θέση στην οποία βρίσκονταν το παιδί μας, μετά από τον φρικτό ξυλοδαρμό που υπέστη μπροστά στα Δικαστήρια. Επίσης όλα τα ντοκουμέντα που αποδεικνύουν την υπαιτιότητα των αστυνομικών και το μεγαλύτερο ντοκουμέντο είναι η κατάθεση των 18 μαρτύρων, που ολοκληρώνεται σήμερα από τους οποίους οι περισσότεροι ήταν αυτόπτες μάρτυρες του ξυλοδαρμού του παιδιού μας και μερικοί ήταν αυτοί που τον βρήκαν  έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, πεσμένο κάτω , πεταμένο στην κυριολεξία έξω μισοπεθαμένο», είπε ο κ. Μάγγος.

Συμπλήρωσε δε πως εάν οι αστυνομικοί αυτοί λειτουργούσαν ως άξιοι και έντιμοι υπάλληλοι του Υπ. Προστασίας του Πολίτη, σήμερα ο Βασίλειος θα ζούσε. » Δυστυχώς το παιδί μας πια δεν ζει γιατί τον οδήγησαν στον θάνατο», κατέληξε ο κ. Μάγγος.

Πηγή