Γκίκας: Καθυστερεί σημαντικά ο εμβολιασμός

0
13
Γκίκας: Καθυστερεί σημαντικά ο εμβολιασμός

Στην πρόοδο του προγράμματος εμβολιασμού στη χώρα αναφέρθηκε ο καθηγητής Παθολογίας λοιμώξεων του πανεπιστημίου Κρήτης και μέλος της επιτροπής για τον κορωνοϊό, Αχιλλέας Γκίκας.
Μιλώντας στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο κ. Γκίκας υπογράμμισε πως καθημερινά γίνονται στη χώρα μας περίπου 25.000 εμβολιασμοί, ενώ για παράδειγμα στο Ισραήλ γίνονται 400.000 εμβολιασμοί κάθε μέρα.

«Εκείνοι εκτιμούν ότι θα τελειώσουν τους εμβολιασμούς στις αρχές Ιουνίου, οπότε εμείς με αυτό το ρυθμό θα χρειαστούμε περίπου 10 μήνες ακόμα για να τελειώσουμε» τόνισε ο καθηγητής του πανεπιστημίου Κρήτης.

Όπως πρόσθεσε, το σύστημα logistics γύρω από τα εμβόλια είναι αρκετά οργανωμένο και κανένα εμβόλιο δεν χάνεται. «Ελπίζω ότι η Ευρώπη δεν τα έκανε “μούσκεμα” με τις παραγγελίες» συμπλήρωσε ο κ. Γκίκας, συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν χώρες όπου ο εμβολιασμός δεν έχει ξεκινήσει καθόλου.

«Ο ιός, όπως και η γρίπη εξελίσσεται, προσαρμόζεται και αλλάζει. Αυτές τις αλλαγές πρέπει να τις παρακολουθήσουμε γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να μην τον αναγνωρίζουν τα εμβόλιά μας» υπογράμμισε ο καθηγητής Παθολογίας λοιμώξεων του πανεπιστημίου Κρήτης και μέλος της επιτροπής για τον κορωνοϊό, Αχιλλέας Γκίκας, προσθέτοντας πως ο ετήσιος εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού θα γίνει συνήθεια τα επόμενα χρόνια.

Πηγή