Γλέντι στη Μαγνησία για την Καθαρά Δευτέρα- Όλες οι εκδηλώσεις

0
9

Ώρα να πετάξουμε χαρταετό

Η Δευτέρα που ξημέρωσε δεν είναι σαν όλες τις άλλες. Αυτή τη Δευτέρα τη «συμπαθούμε», καθώς είναι η Καθαρά Δευτέρα. Πολύχρωμοι χαρταετοί σε διάφορα σχέδια θα πετάξουν στον ουρανό, η φρεσκοψημένη λαγάνα θα μυρίσει από γωνιά σε γωνιά, ο ταραμάς στο πιάτο θα τελειώνει, χωρίς καν να το καταλάβουμε, και τα φρέσκα θαλασσινά στο τραπέζι μας θα είναι πολλά για όλη την παρέα και την οικογένεια, αφού φέτος μπορούμε να είμαστε όλοι μαζί.

Το σημερινό μας αφιέρωμα πέρα από τις κατευθύνσεις που δίνει για κάθε ενδιαφερόμενο, τι μπορεί να απολαύσει και που να πάει, με τις εκδηλώσεις που μας γνωστοποιήθηκαν (προφανώς θα υπάρχουν και άλλες δράσεις σε άλλα σημεία, που ίσως να μην κοινοποιήθηκαν ευρέως) ρίχνει μια γρήγορη ματιά παράλληλα, στα όμορφα μέρη του νομού μας που μπορείτε να επισκεφτείτε την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας και να γευτείτε τα παραδοσιακά σαρακοστιανά, και όχι μόνο, εδέσματα, όπως και το τοπικό ποιοτικό τσίπουρο.

Κούλουμα στην παραλία του Βόλου
Για την Καθαρή Δευτέρα 27/2/2023 στην παραλία του Βόλου μεταξύ Αγίου Κωνσταντίνου και Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και παράλληλα με το πάρκο, θα στηθεί μπουφές με παραδοσιακά σαρακοστιανά εδέσματα, κρασί και λουκουμάδες, ενώ το μουσικό κομμάτι της εκδήλωσης για τα Κούλουμα έχει αναλάβει ορχήστρα με επικεφαλής τον Γιώργο Πάγκαλο.
Τα εδέσματα και τα ποτά θα προσφέρονται δωρεάν στο κοινό και αποτελούν προσφορά του Δήμου Βόλου και των χορηγών της εκδήλωσης.
Την Καθαρή Δευτέρα επίσης στη Δημοτική Κοινότητα Νέας Αγχιάλου, θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις για τα Κούλουμα στον παραλιακό πεζόδρομο στο Δημοτικό Πάρκο της Νέας Αγχιάλου.
Τις εορταστικές εκδηλώσεις θα ανοίξουν τα χορευτικά συγκροτήματα της Νέας Αγχιάλου στις 11.30 π.μ., παρουσιάζοντας το παραδοσιακό Γαϊτανάκι και ένα πλούσιο πρόγραμμα από παραδοσιακούς χορούς και στη συνέχεια θα υπάρχει πλούσιος μπουφές με σαρακοστιανά εδέσματα και κρασί.

Πέταγμα χαρταετού στις Αφέτες
Την Καθαρά Δευτέρα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αφετών διοργανώνει πέταγμα Χαρταετού στον Λόφο Παναγίας (εξωκκλήσι Ζωοδόχου Πηγής) στις Αφέτες από τις 10.30 το πρωί μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι.
Μάλιστα θα απονεμηθούν και τρία κύπελλα για το καλύτερο πέταγμα του Χαρταετού.
Επιπλέον για τους παρευρισκόμενους θα υπάρχει δωρεάν νηστίσιμος μπουφές, αναψυκτικά και άφθονο ντόπιο τσίπουρο.

Πλήθος εκδηλώσεων σε κάθε γωνιά του Δ. Ρήγα Φεραίου
Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου πραγματοποιεί Αποκριάτικες εκδηλώσεις σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους & εθελοντές και καλεί δημότες και επισκέπτες στις εκδηλώσεις που θα έχουν κέφι, μουσική, χορό, διασκέδαση, παράδοση, παιχνίδι & πολλές εκπλήξεις.
Ριζόμυλος, ώρα. 12.00μ.:Παρέλαση Αρμάτων & Καρναβαλιστών με Πεζοπόρα Τμήματα που ξεπερνούν κάθε φαντασία. Συμμετέχει η ομάδα των CARACATU, ένα σύνολο Αφροβραζιλιάνικων κρουστών που κινούνται σε ρυθμούς Samba Reggae και Samba Afro, Μουσική με Μπάντα Χάλκινων, Κλόουν, Παραδοσιακοί Χοροί, Γαϊτανάκι, Χορός, Σαρακοστιανά Εδέσματα με την παραδοσιακή φασολάδα, Άφθονο Κρασί.
Βελεστίνο, Προπύλαια Δημοτικού Σταδίου, Ώρα 10:30 π.μ.: Σαρακοστιανά Εδέσματα, Μουσική με Ζωντανή Ορχήστρα, Χορός, Διαγωνισμός Χαρταετού.
Βένετο, ώρα 11:00 π.μ.: Σαρακοστιανά Εδέσματα με την παραδοσιακή φασολάδα, Μουσική, Χορός.
Κανάλια, ώρα 12.00μ.: Σαρακοστιανά Εδέσματα με την παραδοσιακή φασολάδα, Μουσική, Χορός.
Κεραμίδι, ώρα 11:00 π.μ. : Σαρακοστιανά Εδέσματα με την παραδοσιακή φασολάδα, Μουσική, Χορός

Καρναβάλι στην Ευξεινούπολη με θέμα την Κλιματική Αλλαγή
Ο Δήμος Αλμυρού και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευξεινούπολης διοργανώνουν το ιστορικό Καρναβάλι της Ευξεινούπολης την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου με ώρα έναρξης στις 15:00 στην Πλατεία Ευξεινούπολης με θέμα «Κλιματική αλλαγή… όπως λέμε Καρναβάλι».

Κούλουμα στη Μακρυρράχη
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μακρυρράχης συνδιοργανώνει με την ΕΚΠΟΛ εκδηλώσεις. «Φορέστε την καλή σας διάθεση και ελάτε στην κεντρική πλατεία του χωριού να χορέψουμε, να παίξουμε και να διασκεδάσουμε. Με δρώμενα, γαϊτανάκι και πολλές εκπλήξεις», αναφέρει στο κάλεσμά του ο Σύλλογος. Για την Καθαρά Δευτέρα ο Σύλλογος απευθύνει κάλεσμα σε όλους ώστε να γιορτάσου τα κούλουμα στην παραλία των Αγίων Σαράντα, όπου θα γίνει και το πέταγμα του χαρταετού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή