Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, παρά την επισταμένη έρευνα των αστυνομικών δεν φαίνεται να έχουν βρεθεί στοιχεία από κάμερες και κινητά ή άλλα μέσα, που να δείχνουν την άφιξη, την εισβολή και τη διαφυγή των τριών τουλάχιστον κουκουλοφόρων. Ταυτόχρονα, τα ευρήματα από τον τόπο του εγκλήματος, δηλαδή από τη μεζονέτα, είναι λιγοστά. Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται πως η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει να αναζητεί στοιχεία από τον χώρο των ποινικών, όμως υπάρχει και ένας πολίτης που στην πορεία των ερευνών κατέθεσε και έδωσε άλλες διαστάσεις στην υπόθεση.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναζητούν απαντήσεις σε αρκετά ερωτήματα, όπως γιατί οι δράστες έπνιξαν την 20χρονη στη σοφίτα της μεζονέτας φράσσοντας την είσοδο του οξυγόνου και πιέζοντας το κεφάλι της για 7-8 λεπτά, όταν έπειτα από 1-2 λεπτά πίεσης απλά θα λιποθυμούσε και θα σταματούσε να αντιδρά. Επίσης, αυτό που εξετάζουν είναι ότι το θύμα δεν φέρει καμία αμυχή ή σημάδι πάλης.
Επίσης οι αστυνομικοί διατυπώνουν το ερώτημα γιατί οι δράστες έδεσαν με σχοινί και μονωτική ταινία τον 32χρονο πιλότο και μόνο με τα ρούχα της την 20χρονη μητέρα, καθώς και για ποιον λόγο επέλεξαν να αφαιρέσουν τις κάρτες μνήμης από τις κάμερες που είχε στο σπίτι το ζευγάρι αντί να τις ξηλώσουν και να τις πάρουν μαζί τους.
Κατάθεση στην Αστυνομία ψυχολόγου που παρακολουθούσε την 20χρονη Καρολάιν
Νέα, δραματικά ερωτήματα για την δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά πριν από εννιά ημέρες, ανακύπτουν ύστερα από την αποκάλυψη ότι η άτυχη κοπέλα παρακολουθείτο από ψυχολόγο κι η οποία έχει δώσει ηδη αναλυτική καταθεση στην Ασφάλεια Αττικής.
Την ίδια ώρα οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ αναμένεται να καλέσουν σε νέα κατάθεση τον 32χρονο σύζυγό της προκειμένου να δώσει αναλυτικότερες περιγραφές για την αναφερόμενη εισβολή των ληστών στην μεζονέτα αλλά και σε ποιο χρονικό σημείο ακριβώς έχασε τις αισθήσεις του.
Με ένα από τα νέα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι πως μπόρεσε ο 32χρονος να συνέλθει γρήγορα και χωρίς παροχή οξυγόνου από την υποξία που όπως φαίνεται του προκάλεσε το «ασφυκτικό δέσιμο» από τους κακοποιούς.
Κι ενώ σε άλλες περιπτώσεις, όπως αυτή των επιβατών και του πληρώματος του αεροσκάφους της κυπριακής εταιρείας Helios που κατέπεσε το 2005 στο Γραμματικό (λόγω κακής τοποθέτησης σχετικού διακόπτη) δεν συνήλθαν ποτέ, ενώ κι ο φροντιστης Προδρόμου που επιχείρησε να πιλοτάρει το σκάφος, χρησιμοποιώντας φιάλη οξυγόνου, δεν μπορούσε να κινηθεί με ευχέρεια και να αποκτήσει πλήρως τις αισθήσεις του.
Εξετάζοντας εκ νέου τον τρόπο που οι κακοποιοί φέρεται να τον έδεσαν. Επιπλέον κρίσιμο θεωρείται ότι οι αστυνομικοί που έσπευσαν επί τόπου- μόλις ειδοποιήθηκε η ΕΛΑΣ για τον φόνο στα Γλυκά Νερά- δεν τον φωτογράφισαν κι έσπευσαν να τον λύσουν.
Κι έτσι δεν υπάρχει σαφής εικόνα πως ακριβώς ήταν δεμένος από τους δράστες. Χωρίς όμως μέχρι τώρα η ΕΛΑΣ να μπορέσει να βρεί οποιοδήποτε ίχνος τους αλλά κι ούτε οποιαδήποτε καταγραφή της άφιξης και της αναχώρησης τους.