Γονείς παιδιών με όνομα Alexa τα βάζουν με την Amazon

0
4
Γονείς παιδιών με όνομα Alexa τα βάζουν με την Amazon

Γονείς παιδιών με όνομα Alexa τα βάζουν με την Amazon

Γονείς των οποίων τα παιδιά τους έχουν το όνομα Alexa κατηγορούν την Amazon για το γεγονός ότι τα παιδιά τους είναι θύματα bullying. Οι γονείς δηλώνουν ότι μόλις αρχίζουν τα αστεία σχετικά με το όνομα Alexa δεν σταματούν ποτέ.

Η Amazon από την πλευρά της σημειώνει ότι ο λόγος που επέλεξε ένα ανθρώπινο όνομα είναι για τους σκοπούς της ευκολίας χρήσης και της φιλικότητας προς τον μέσο χρήστη. Προφανώς, το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει πολλά κακεντρεχή αστεία προς άτομα που έχουν το όνoμα Alexa και στα οποία δινόταν η αντίστοιχη εντολή, όπως θα συνέβαινε σε έναν ψηφιακό βοηθό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρει το BBC, μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν περισσότερα από 4.000 άτομα κάτω από την ηλικία των 25 ετών με το όνομα Alexa. Πολλοί γονείς σημειώνουν ότι τα παιδιά τους αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα bulluying στο σχολείο και αλλού.

Η απάντηση της Amazon είναι ότι δεν είχε κανένα σκοπό να προκαλέσει τέτοιου τύπου προβλήματα. Από την άλλη μεριά, καλό είναι να αναφέρουμε ότι το όνομα Alexa δεν είναι το μόνο που έχει δοθεί σε έναν ψηφιακό βοηθό και παράλληλα το χρησιμοποιούν και άνθρωποι. Το όνομα Siri είναι μία συντομογραφία του Sigrid, ενός ονόματος που χρησιμοποιείται στη Νορβηγία, τη Σουηδία και τις νήσους Φαρόε.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ