ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας: ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

0
15
Sxolikos Fylakas

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας καταγγέλλει τον συνεχιζόμενο για χρόνια εμπαιγμό των συναδέλφων σχολικών φυλάκων από τη Δημοτική Αρχή Βόλου με τη μη απόδοση των ασφαλιστικών εισφορών τους για προηγούμενα χρόνια εργασίας. Μέσα από πολύχρονους αγώνες οι σχολικοί φύλακες πέτυχαν μια σημαντική νίκη απέναντι στις Κυβερνητικές πολιτικές που επιχειρούσαν να μονιμοποιήσουν το καθεστώς του εργαζόμενου – σκλάβου με κουτσουρεμένα ή ανύπαρκτα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. 

         Με το Νόμο 4554/2018 (άρθρο 4) αναγνωρίστηκε το αυτονόητο: ότι για τους εργαζόμενους σχολικούς φύλακες σε προγράμματα “απόκτησης εργασιακής εμπειρίας”, που με τις αρχικές προβλέψεις δεν ασφαλίζονταν για σύνταξη (κύρια και επικουρική), ο “χρόνος απασχόλησης που έχει διανυθεί από την πρώτη μέρα στα προγράμματα αυτά αποτελεί πραγματικό χρόνο ασφάλισης”. Τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων οφείλουν, σύμφωνα με το νόμο, να ορίσουν τον τρόπο καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ τα αντίστοιχα κονδύλια προβλέπονται να καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό.

         Παρά τις ρητές αυτές προβλέψεις του νόμου και το γεγονός ότι σε άλλους Δήμους της χώρας (και της Θεσσαλίας) έχουν υλοποιηθεί οι σχετικές ρυθμίσεις, η Δημοτική Αρχή Βόλου δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα το παραμικρό για να καλύψει τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων αυτών του Δήμου για τα χρόνια που αυτοί δεν ασφαλίζονταν. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι εργαζόμενοι σχολικοί φύλακες εμφανίζονται ασφαλιστικά ακάλυπτοι για τα πρώτα 5 χρόνια της εργασίας τους (2001-2006), αλλά και για το διάστημα που είχαν τεθεί στο απαράδεκτο καθεστώς της διαθεσιμότητας – απόλυσης (Ιούλης 2013-Απρίλης 2015). Οι συνάδελφοι μάλιστα εκείνοι που βρίσκονται στο όριο της συνταξιοδότησης δεν μπορούν να καταθέσουν τα χαρτιά τους για το λόγο αυτό.

         Σε μια χρονική στιγμή που η Κυβέρνηση  σχεδιάζει ένα νέο γύρο επίθεσης στα ασφαλιστικά δικαιώματα με την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, προκαλεί οικτρή εντύπωση η στάση της Δημοτικής Αρχής να μην σέβεται τους κόπους και τα βάσανα των εργαζομένων του Δήμου, να μην αποδίδει σε αυτούς τα στοιχειώδη, κρατώντας τους σε  διαρκή κατάσταση ομηρίας.

         Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η πολύχρονη ταλαιπωρία των συναδέλφων από Κυβερνήσεις  και Δημοτικές Αρχές. Να παρθεί απόφαση από τη Δημοτική Αρχή Μπέου και το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, ώστε να ρυθμιστούν αύριο κιόλας οι ασφαλιστικές εισφορές για την εργασία χρόνων που έχει ήδη πραγματοποιηθεί από τους εργαζόμενους. Ταιριάζει απόλυτα εδώ η φράση: δώστε πίσω τα κλεμμένα! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ