ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας: ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΡΙ ΑΛΛΩΝ ΤΥΡΒΑΖΕΙ…

0
15
Das Ota

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΡΙ ΑΛΛΩΝ ΤΥΡΒΑΖΕΙ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Παρόλο που το Προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας δεν έβγαλε άχνα για το εργατικό ατύχημα συναδέλφου στην Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Βόλου πριν από λίγες μέρες, θα μπορούσε κάποιος να νομίσει ότι ξύπνησε επιτέλους από τη χειμερία νάρκη του,βγάζοντας ανακοίνωση για την μετακίνηση προϊσταμένης από την Πορταριά στην αποθήκη του Δήμου Βόλου.

Ίσως να ήταν και θετικό σημάδι το ότι αποφάσισαν επιτέλους να ενεργοποιηθούν, αν η παρέμβαση τους αφορούσε έγκαιρα και ολοκληρωμένα όλα εκείνα τα ζητήματα που σήμερα κυριολεκτικά τσουρουφλίζουν τις ζωές των εργαζομένων στους Δήμους: το τσεκούρωμα του ανθυγιεινού επιδόματος από την κυβέρνηση που μειώνει ακόμα παραπέρα το εισόδημα, τη βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ στους συναδέλφους μας που διαδήλωναν στην Αθήνα που είχε ως αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς να καταλήξουν στο νοσοκομείο με σοβαρά προβλήματα λόγω των χημικών, τα αλλεπάλληλα εργατικά ατυχήματα που βάζουν καθημερινά τη ζωή μας σε κίνδυνο, την εντατικοποίηση της δουλειάς πολλών συναδέλφων λόγω των ελλείψεων προσωπικού και τόσα άλλα.

Για όλα όμως τα παραπάνω το Προεδρείο έχει «πιεί το αμίλητο νερό», παίζοντας έτσι το παιχνίδι των Δημοτικών αρχών και της κυβέρνησης, αλλά και σιγοντάροντας τους σχεδιασμούς του ΣΥΡΙΖΑ που έστρωσε ως κυβέρνηση το δρόμο για τη σημερινή πολιτική. Επιλέγει να δώσει τη «μάχη» βλέποντας «το δέντρο» (π.χ ατομικές περιπτώσεις μετακινήσεων, και αυτές αυστηρά επιλεγμένες από μεριάς του Προεδρείου) και όχι «το δάσος», τη συνολική δηλαδή πολιτική Δημοτικών αρχών και κυβερνήσεων που απαξιώνουν καθημερινά τις δημοτικές υπηρεσίες και όλους όσους εργαζόμαστε σε αυτές. Υιοθετεί στην ανακοίνωση του ολόκληρη τη λογική μιας Δημοτικής αρχής – αφέντη απέναντι στους εργαζόμενους: αποδέχεται το Δημοτικό Συμβούλιο να εμφανίζεται ως κριτής της εργασιακής απόδοσης και να «εξάρει την αποδοτικότητα συγκεκριμένων εργαζομένων», αλλά και τις ίδιες τις μετακινήσεις αν δεν είναι «ακατάλληλη η χρονική στιγμή» που γίνονται αυτές.

        Από τη μεριά της η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας έχει ξεκάθαρη θέση ότι οι εργαζόμενοι στους Δήμους δεν μπορούν να αποτελούν έρμαιο στα χέρια της εργοδοσίας, των Δημοτικών αρχών, να μεταφέρονται κατά το δοκούν από πόστο σε πόστο, ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις ορέξεις του ενός ή του άλλου «άρχοντα», ανάλογα με το αν ο εργαζόμενος είναι ή όχι αρεστός. Θεωρούμε όμως ότι το συνδικαλιστικό κίνημα που σέβεται πραγματικά το όνομα και το ρόλο του δεν μπορεί να προσπερνά τα κρίσιμα ζητήματα και την ουσία του κάθε προβλήματος.

Θεωρούμε επίσης ανεπίτρεπτο το Προεδρείο, που σκόπιμα αποκρύπτει ότι απαρτίζεται αποκλειστικά από εκλεγμένους της παράταξης «Πλαγεράς-Συνδικαλιστική Ανατροπή»,  να εκδίδει ανακοινώσεις στο όνομα του Συλλόγου, δίχως να δίνεται η ευκαιρία στη ΔΑΣ-ΟΤΑ και τους 5 εκλεγμένους της στο Δ.Σ να τοποθετηθεί υπεύθυνα πάνω στα ζητήματα και να ψηφίσει, αντί απλά να ενημερώνεται με ένα ηλεκτρονικό μήνυμα για την έκδοση ανακοινώσεων.

       

Βόλος, 21/2/2022

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ