ΔΕΥΑΜΒ: Που είναι κατάλληλο και που όχι το νερό στον Δήμο Βόλου

0
3

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΕΥΑΜΒ σχετικά με την καταλληλότητα του νερού στον Δήμο Βόλου και πότε θα υπάρξουν τα νέα αποτελέσματα των δειγματοληψιών. Παράλληλα, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι η μείωση της πίεσης του νερού θα συνεχιστεί τις βραδινές ώρες.

Σημειώνεται δε, ότι την καταλληλότητα του νερού την ανακοίνωσε ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Σερέτης από το Συντονιστικό στη Λάρισα, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου και η ΔΕΥΑΜΒ την ανακοινώνει σήμερα πρώτη φορά.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ αναφέρει ότι «το νερό του δικτύου ύδρευσης στο σύνολο της περιοχής αρμοδιότητας της ΔΕΥΑΜΒ, είναι κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση. Εξαιρούνται οι παρακάτω οικισμοί:

Άγιος  Βλάσιος: Θα γίνει επανέλεγχος την Δευτέρα 16 Οκτώβρη.

Αλυκές: Αναμένονται τα αποτελέσματα των αναλύσεων την Δευτέρα 16 Οκτώβρη.

Διμήνι: Αναμένονται τα αποτελέσματα των αναλύσεων την Δευτέρα 16 Οκτώβρη.

Δράκεια: Δεν λειτουργεί σύστημα απολύμανσης.

Χάνια: Δεν έχει αποκατασταθεί η υδροδότηση πλήρως.

Φυτόκο: Λόγω επανειλημμένων βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης, με αποτέλεσμα την αδυναμία αποτελεσματικής λειτουργίας της απολύμανσης. Θα γίνει επανέλεγχος την Δευτέρα 16 Οκτώβρη.

Α ΒΙΠΕ: Λόγω επανειλημμένων βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης, με αποτέλεσμα την αδυναμία αποτελεσματικής λειτουργίας της απολύμανσης. Θα γίνει επανέλεγχος την Δευτέρα 16 Οκτώβρη.

Σημειώνουμε ότι, επειδή το νερό του δικτύου έχει υψηλή περιεκτικότητα σε χλωριόντα, οι συμπολίτες μας που για λόγους υγείας ακολουθούν δίαιτα πτωχή σε νάτριο, πρέπει να αποφεύγουν την πόση του νερού του δικτύου ύδρευσης».

Μείωση πίεσης

Παράλληλα, κάνει γνωστό ότι  κάθε μέρα από την 10η μ.μ. μέχρι και την 7η π.μ., εφαρμόζεται μείωση της πίεσης στο δίκτυο ύδρευσης. Η μείωση της πίεσης εφαρμόζεται επειδή δεν υπάρχει ακόμη επάρκεια νερού, ώστε να καλύπτεται η υδροδότηση απρόσκοπτα όλο το 24ωρο.

Κάθε μέρα στις 9 το βράδυ, γίνεται από την υπηρεσία μια εκτίμηση των αποθεμάτων νερού και αναλόγως εφαρμόζεται η μείωση πίεσης. Εννοείται ότι στις περιπτώσεις που η εκτίμηση είναι θετική (ότι δλδ υπάρχει επάρκεια) η υδροδότηση εξελίσσεται απρόσκοπτα όλο το 24ωρο.

The post ΔΕΥΑΜΒ: Που είναι κατάλληλο και που όχι το νερό στον Δήμο Βόλου appeared first on Magnesia News.

Πηγή