Δημ. Τσιμπανάκος: «Ράλι ανατιμήσεων και άβουλοι Υπουργοί στρατοπεδευμένοι στα κανάλια”

0
16
Δημ

Τι σχολιάζει ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Βόλος Ανατροπή Δημιουργία»

Θέση παίρνει ο οικονομολόγος και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Βόλος Ανατροπή Δημιουργία» κ. Δημήτρης Τσιμπανάκος στο μείζον θέμα των ανατιμήσεων και την πίεση των νοικοκυριών, που βλέπουν τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό να εκτινάσσεται και να μην μπορούν να ανταποκριθούν πλέον στις βασικές τους ανάγκες. Ο κ. Τσιμπανάκος στηλιτεύσει τη στάση των Υπουργών, χαρακτηρίζοντάς τους άβουλους, που στρατοπεδεύουν στα κανάλια και ως οικονομολόγος προτείνει μέτρα που θα ανακουφίσουν τους πολίτες.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί εκτροχιάστηκαν από το κύμα ανατιμήσεων που φέρνει το ράλι των διεθνών τιμών της ενέργειας και των πρώτων υλών. Η επιβίωση είναι δυσκολότερη και από την εποχή των μνημονίων και η βιομηχανία δεν θα αντέξει, πράγμα που σημαίνει απολύσεις.

“Παρακολουθούμε τους άβουλους υπουργούς να είναι στρατοπεδευμένοι στα κανάλια λες και οι λύσεις που αναζητούν και δεν βρίσκουν οδηγούν μόνο στα τηλεοπτικά στούντιο. Ζούμε το μεγαλύτερο οικονομικό σοκ και μετράνε την επιβίωσή των πολιτών από τα νούμερα της τηλεθέασης”, υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κ. Τσιμπανάκος.
Η κυβέρνηση, όπως επισημαίνει, πρέπει άμεσα να προχωρήσει στη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα για τους επόμενους μήνες, στη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, στην αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, στην επιβολή πλαφόν στην λιανική τιμή της ενέργειας.

Πηγή