Δορυφορικό ίντερνετ σύντομα σε αεροπλάνα της Starlink Aviation

0
5
Δορυφορικό ίντερνετ σύντομα σε αεροπλάνα της Starlink Aviation

Η δορυφορική διαδικτυακή υπηρεσία Starlink, της SpaceX, θα είναι σύντομα διαθέσιμη σε επιλεγμένα αεροπλάνα της Starlink Aviation, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η εταιρία ισχυρίζεται ότι η υπηρεσία θα προσφέρει ταχύτητες διαδικτύου έως και 350 Mbps σε κάθε αεροπλάνο εξοπλισμένο με το Aero Terminal του, το οποίο λέει ότι είναι αρκετά γρήγορο για βιντεοκλήσεις, διαδικτυακά παιχνίδια και άλλες δραστηριότητες υψηλής ταχύτητας δεδομένων. Είναι σίγουρα ένα μεγάλο άλμα σε σχέση με τις τυπικές ταχύτητες που προσφέρουν τα περισσότερα Wi-Fi κατά την πτήση.

Το OneZero αναφέρει ότι οι περισσότερες πτήσεις είτε χρησιμοποιούν συστήματα αέρος-εδάφους που ξεπερνούν τα 10 Mbps περίπου ανά πτήση, ενώ τα τρέχοντα δορυφορικά συστήματα προσφέρουν συνήθως μεταξύ 30Mbps και 100Mbps. Δεδομένου ότι αυτές οι ταχύτητες είναι ανά αεροπλάνο, οι πραγματικές ταχύτητες μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον αριθμό των επιβατών που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο σε κάθε πτήση.

Οι σελίδες υποστήριξης στον ιστότοπο του SpaceX ισχυρίζονται ότι οι συνδέσεις του στο διαδίκτυο θα είναι διαθέσιμες κατά τη διάρκεια της απογείωσης, της πτήσης τόσο στη γη και στο νερό, όσο και στην προσγείωση, με καθυστέρηση έως και 20 ms. Οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στα μέσα του 2023.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ