Ειρωνική ανάρτηση Ηλιόπουλου για δηλώσεις Σκυλακάκη για τη μή μείωση των φόρων στα καύσιμα

0
6
Ειρωνική ανάρτηση Ηλιόπουλου για δηλώσεις Σκυλακάκη για τη μή μείωση των φόρων στα καύσιμα

«Ο Σκυλακάκης μας ενημέρωσε ότι δεν μειώνουν τους φόρους στα καύσιμα, γιατί δεν θέλουν να ευνοήσουν τους πλούσιους», αναφέρει αρχικά σε ανάρτησή του ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Αυτούς που «τιμώρησαν» με τη κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας», προσθέτει με νόημα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Οι δηλώσεις Σκυλακάκη που προκάλεσαν ιδιαίτερη αίσθηση
Θυμίζουμε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, δήλωσε σήμερα ότι «το κυριότερο όμως είναι ότι ο φόρος στα καύσιμα είναι ένας αντιστρόφως προοδευτικός φόρος. Δηλαδή τα καύσιμα, τα πιο φτωχά νοικοκυριά τα χρησιμοποιούν πολύ λιγότερο γιατί δεν έχουν αυτοκίνητο, ο βαρύς φόρος στα καύσιμα είναι στη βενζίνη και είναι τεράστιος αλλά τα φτωχά νοικοκυριά δεν έχουν αυτοκίνητο».

«Το μεγαλύτερο κομμάτι των συνταξιούχων, πάρα πολλοί άνεργοι δεν έχουν επίσης», συμπλήρωσε.

«Αυτοί δε, που έχουν δύο – τρία αυτοκίνητα, που δεν τους λες φτωχούς της κοινωνίας, θα ωφεληθούν περισσότερο», είπε ο ίδιος.

«Οπότε θα κάνουμε μία μείωση φόρου που θα ωφελεί κατά κύριο λόγο τους πιο πλούσιους και θα αφήνει απροστάτευτους τους φτωχότερους φαίνεται παράλογο», διερωτήθηκε.

«Πόσο. Δούλεμα. Αντέχετε. Ακόμα;»
Δηκτική ήταν και η αντίδραση του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

«Πόσο. Δούλεμα. Αντέχετε. Ακόμα;», αναφέρει σε δημοσίευση που έκανε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

Πηγή