Εκανε το come back, αλλά λύγισε στην παράταση από τη Μακάμπι

0
4

Ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να κάνει ένα μεγάλο come back μετά την κάκιστη εικόνα που είχε στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, επέστρεψε απ’ το -15, έφτασε να κρατάει τη νίκη στα χέρια του αλλά έδειξε τάσεις αυτοχειρίας και γνώρισε την ήττα στο ΟΑΚΑ με 81-86 στην παράταση.

Το «τριφύλλι» υποχώρησε στο 1-3 έχοντας ηττηθεί και στα δύο παιχνίδια της «διαβολοβδομάδας» της Euroleague, ενώ έχει χάσει στο ΟΑΚΑ και απ’ τον Ολυμπιακό. Στον αντίποδα, η ομάδα του Όντεντ Κάτας πανηγύρισε το πρώτο της «διπλό», βελτιώνοντας το ρεκόρ της σε 2-1.

Οι πράσινοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με τον Χρήστο Σερέλη στον πάγκο, καθώς στο 24΄ ο Εργκίν Αταμάν αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές, μετά από διαμαρτυρίες, διεκδικώντας το αντιαθλητικό υπέρ του Ντίνου Μήτογλου.

Σε ένα ματς που τα είχε… όλα (ανατροπές, δύο πρόσωπα του «τριφυλλιού», αποβολή του Αταμάν, κακή διαιτησία, παράταση, φινάλε «θρίλερ» και όχι μόνο), ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο επιπλέον πεντάλεπτο.

Οι πράσινοι για άλλη μια φορά φέτος (4η) έμοιαζαν με… φάντασμα στο πρώτο ημίχρονο και βρέθηκαν στο -12 σημειώνοντας κάτω από 30π. (24-36). Γεγονός είναι πως η εικόνα τους προβλημάτισε το κοινό και τον προπονητή τους.

Όμως, στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός συσπειρώθηκε, έβγαλε ενέργεια πάνω στο παρκέ, βρήκε αμυντικές λύσεις και έφερε… τούμπα το παιχνίδι. Με το ΟΑΚΑ να «κοχλάζει» μετά την αποβολή του Εργκίν Αταμάν και τα λάθη του Λοτερμόζερ το «τριφύλλι» είχε το «πάνω χέρι» και ήταν κοντά στο να φτάσει σε μια νίκη που θα του «αγοράσει» χρόνο και ηρεμία. Όμως, στην τελική ευθεία και της κανονικής διάρκειας, αλλά και της παράτασης, οι γηπεδούχοι τα έκαναν… όλα λάθος, αστόχησαν σε πολύ κρίσιμες βολές και είδαν τους Ισραηλινούς να πανηγυρίζουν το διπλό.

Tο ματς σπήγαινε πόντο-πόντο, ο Μήτογλου με 1/2 βολές έφερε τον Παναθηναϊκό στο +2 (72-70) στα 5”, στη συνέχεια ο Σόρκιν πήγε στη γραμμή, αστόχησε σε δύο βολές, αλλά ο Νίμπο με φόλοου από το πουθενά έφερε και πάλι το ματς στα ίσια (72-72) στα 4.8”. Η τελευταία επίθεση ανήκε στον Παναθηναϊκό αλλά ο Βιλντόζα δεν βρήκε στόχο και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Το «τριφύλλι» προσπάθησε στο επιπλέον πεντάλεπτο να οδηγήσει το ματς σε δεύτερη παράταση, αλλά ο Κώστας Σλούκας μέτρησε 2/3 βολές, μετά από φάουλ που κέρδισε από τον Χασιέλ Ριβέρο σε προσπάθεια του από τα 6,75 στα 6’’ (81-82), με τη Μακάμπι να κρατά το προβάδισμα και να «κλειδώνει» τη νίκη από τη γραμμή της… φιλανθρωπίας, δια χειρός Λορέντζο Μπράουν (81-84).

Δεκάλεπτα: 15-20, 24-39, 49-57, 72-72κ.α., 81-86 παρ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αταμάν): Καλαϊτζάκης 2, Βιλντόσα 15 (4 ασίστ, 3 κλεψίματα), Γκάι, Μπαλτσερόφσκι, Σλούκας 9 (5 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 2 κλεψίματα), Γκραντ 8, Λεσόρ 12 (4 ριμπάουντ), Αντετοκούνμπο 10 (3 μπλοκ), Γκριγκόνις 13 (5 ριμπάουντ), Ερνανγκόμεθ 1 (4 ριμπάουντ), Μήτογλου 11 (5 ριμπάουντ), Μαντζούκας

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Κάτας): Κλίβελαντ 7, Γουέμπ, Μπράουν 12, Μένκο, Σόρκιν 4, Ντιμπαρτολομέο 15, Ριβέρο, Κοέν 3, Νίμπο 12, Μπλατ 12, Κόλσον 21.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή