Ελεύθερος 79χρονος για προσάραξη τουριστικού σκάφους στη Σκιάθο

0
2

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες του Σαββάτου, η Λιμενική Αρχή Σκιάθου, για προσάραξη Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους ελληνικής σημαίας, σε βραχώδες σημείο στη θαλάσσια περιοχή ¨Μυρμήγκια¨ έξω από τον λιμένα ν. Σκιάθου, με οκτώ επιβαίνοντες.
Στην περιοχή έσπευσε Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το ανωτέρω σκάφος με επιβαίνοντες τρία άτομα της διαχειρίστριας εταιρείας, ενώ οι οκτώ επιβαίνοντες είχαν ήδη μεταφερθεί με βοηθητικό σκάφος στον λιμένα Σκιάθου, καλά στην υγεία τους.
Αποτέλεσμα της προσάραξης, ήταν η εισροή υδάτων, λόγω ρήγματος στο δεξιό πρωραίο τμήμα της καρίνας του σκάφους. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το εν λόγω σκάφος πρόκειται να ανελκυστεί με πλωτό γερανό.
Από το Λιμεναρχείο Σκιάθου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 79χρονος αλλοδαπός για παράβαση του άρθρου 277 παρ.2 του Π.Κ. (πρόκληση ναυαγίου), ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
Ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος με εντολή του εισαγγελέα και όταν διαβιβαστεί η δικογραφία θα οριστεί δικάσιμος σε βάρος του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή