Εμβόλια κατά του κορονοϊού πωλούνται στο Darknet έως 1.200 δολάρια Αμερικής

0
11
Εμβόλια κατά του κορονοϊού πωλούνται στο Darknet έως 1

covid 19 vaccine

Οι ερευνητές της Kaspersky εξέτασαν 15 διαφορετικές αγορές στο Darknet και βρήκαν διαφημίσεις για τρία σημαντικά εμβόλια κατά της COVID: αυτά των Pfizer/BioNTech, AstraZeneca και Moderna. Υπήρχαν επίσης πωλητές που διαφήμιζαν μη εγκεκριμένα “COVID19” εμβόλια.

Η πλειονότητα των πωλητών προέχεται από τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, ενώ οι τιμές ανά δόση κυμαίνονταν από $250 έως $1.200, με μέσο κόστος περίπου τα $500. Οι επικοινωνίες γίνονται μέσω εφαρμογών κρυπτογραφημένων μηνυμάτων όπως το Wickr και το Telegram, ενώ οι πληρωμές ζητούνται με τη μορφή κρυπτονομισμάτων, κυρίως bitcoin, το οποίο είναι πολύ πιο δύσκολο να εντοπιστεί.

Η πλειονότητα αυτών των «υπόγειων» πωλητών έχουν πραγματοποιήσει 100-500 συναλλαγές, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν ολοκληρώσει τις πωλήσεις, αλλά αυτό που ακριβώς αγοράζουν οι χρήστες του Darknet παραμένει ασαφές. Με τις πληροφορίες που είναι διαθέσιμες στους ειδικούς της Kaspersky, είναι αδύνατο να πούμε πόσες από τις δόσεις εμβολίων που διαφημίζονται στο διαδίκτυο είναι πραγματικές δόσεις (πολλές ιατρικές εγκαταστάσεις έχουν βρεθεί με υπολείμματα δόσεων) και πόσες διαφημίσεις είναι απάτη.

Δελτίο Τύπου

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ