Εορτασμός των Ευρωπαϊκών Ημερών Συντήρησης στον Βόλο

0
24

Τιμώντας τη μνήμη της συντηρήτριας αρχαιοτήτων Γιούλικας (Ιουλίας) Ζαχαρίου

Η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Θεσσαλίας και Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας του ΥΠ.ΠΟ. συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Συντήρησης τιμώντας τη μνήμη της συντηρήτριας αρχαιοτήτων Γιούλικας (Ιουλίας) Ζαχαρίου.
Η αείμνηστη Γιούλικα Ζαχαρίου, είχε την πρώτη επαφή με τη συντήρηση το 1964, όταν ως ημερομίσθια συντηρήτρια αρχαιοτήτων εργάστηκε στο συνεργείο συντήρησης του Βυζαντινού Μουσείου Αθηνών με υπεύθυνο τον Τάσο Μαργαριτώφ. Έκτοτε και έως τη συνταξιοδότησή της το 2006, εργάστηκε σε πολλές Υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ.: Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Κέντρο Συντηρήσεως Αρχαιοτήτων ,1η ΕΒΑ, 7η ΕΒΑ, 8η ΕΒΑ, 9η ΕΒΑ, ΙΓ΄ΕΚΠΑ. Χαρισματική προσωπικότητα η ίδια, συνέβαλε τα μέγιστα στην κατοχύρωση της επιστήμης της Συντήρησης στις Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει:
α) Διά ζώσης εκδήλωση με ομιλίες και προβολή βίντεο με αναφορά στην προσωπική και επαγγελματική διαδρομή της Γιούλικας Ζαχαρίου.
β) Ψηφιακή δράση με προβολή βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 Οκτωβρίου στις 17:30, στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο, Διεύθυνση Πολιτισμού, Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, Μεταμορφώσεως 3.
Πληροφορίες: Τμήμα Συντήρησης Νεωτέρων Μνημείων και Έργων Τέχνης, Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων & Τεχνικών Έργων Θεσσαλίας & Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας.
Τηλ.: 24210 – 34002, 21246
Email: ynmtethkse@culture.gr, etzoumousli@culture.gr, ktsatsouli@culture.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή