Επεκτείνεται η παραγωγή της Apple στο Βιετνάμ

0
6

Η παραγωγή της Apple στο Βιετνάμ πρόκειται να επεκταθεί, καθώς η εταιρεία από το Cupertino συνεχίζει να εργάζεται για τη μείωση της εξάρτησής της από την Κίνα.

Το Mac Pro του 2023 φαίνεται πιθανό να είναι ένα από τα προϊόντα που συναρμολογούνται εκεί, πράγμα που σημαίνει ότι η Apple θα απορρίψει την ετικέτα Made in USA που χρησιμοποιείται για το μοντέλο του 2019. Η Foxconn κατασκευάζει ήδη iPad και AirPods στο Βιετνάμ, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκινήσει τη συναρμολόγηση iPhone ή Mac στη χώρα.

Η South China Morning Post (SCMP) αναφέρει ότι τα σχέδια επέκτασης αποκαλύφθηκαν από μια κατάθεση στο χρηματιστήριο.

Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Ταϊβάν Foxconn, επίσημα γνωστή ως Hon Hai Precision Industry, υπέγραψε σύμβαση μίσθωσης με τη Saigon-Bac Giang Industrial Park Corp για την κατάληψη ενός οικοπέδου 45 εκταρίων (111 στρεμμάτων) για περίπου 62,5 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για την κάλυψη «λειτουργικών αναγκών και την επέκταση της παραγωγικής ικανότητας », σύμφωνα με την κατάθεση ανταλλαγής την Τρίτη.

Η τοποθεσία, που βρίσκεται στο βιομηχανικό πάρκο Quang Chau στην επαρχία Bac Giang ανατολικά του Ανόι, νοικιάστηκε μέσω της θυγατρικής της Foxconn Fulian Precision Technology Component Co. Η μίσθωση θα διαρκέσει έως τον Φεβρουάριο του 2057, είπε η εταιρεία.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ