ΔΑΣ-ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας: Καταγγελία-Απαράδεκτες ενέργειες του Δικαστικού Αντιπροσώπου στις εκλογές τον εργαζομένων στο Δήμο Βόλου…

0
63
Das Ota

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΛΟΥ

Τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας γίναμε σήμερα μάρτυρες μιας πρωτοφανούς, απαράδεκτης προσπάθειας από τον διορισμένο δικαστικό αντιπρόσωπο στις εκλογές στο Δήμο Βόλου, τον δικηγόρο κ. Γιώργο Ποδάρα, να καταργήσει επί της ουσίας την εκλεγμένη Εφορευτική Επιτροπή και να διεξάγει τις αρχαιρεσίες προσθέτοντας αυθαίρετα στην Εφορευτική εργαζόμενους που δεν έχουν εκλεγεί μέλη της από τη Γ.Σ! Ο συγκεκριμένος απειλεί από το πρωί της Τετάρτης τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής ότι, αν δεν αποδεχτούν τις μεθοδεύσεις του, θα καλέσει την αστυνομία και τον εισαγγελέα ή θα παραιτηθεί προκειμένου να ακυρωθούν οι εκλογές! Ταυτόχρονα αφήνει να εννοηθεί ότι θα κάνει μήνυση στην συνάδελφο Σοφία Μαχαίρα, μέλος της Εφορευτικής, πρώτη σε σταυρούς!! Οι προκλητικές ενέργειες του συγκεκριμένου δικηγόρου μας γυρίζουν στα μαύρα χρόνια του συνδικαλισμού, παραβιάζουν κάθε νομοθεσία περί συνδικαλιστικών εκλογών και το ίδιο το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι, από το πρωί της Τετάρτης 15/12/2021, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου, όπου διεξάγονται οι αρχαιρεσίες, με ευθύνη και κάτω από τις απειλές του δικαστικού αντιπροσώπουβρίσκονται 3 δικηγόροι (ο διορισμένος δικαστικός αντιπρόσωπος και άλλοι 2, που δεν μπορούν να αποτελούν μέλη της εφορευτικής και που η ίδια η παρουσία τους παραβιάζει τη μυστικότητα της ψήφου) και λειτουργούν, ως άτυπα και παράνομα «μέλη» της Εφορευτικής, εργαζόμενοι που δεν έχουν εκλεγεί μέλη της Εφορευτικής (τακτικά ή αναπληρωματικά), ούτε περιλαμβάνονται στους επιλαχόντες. 

Οι μεθοδεύσεις αυτές δεν είναι αθώες και δεν γίνονται για να διευκολύνουν την εκλογική διαδικασία. Θυμίζουμε σε όλους ότι η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, που πραγματοποιήθηκε στις 2/12/2021, εξέλεξε 3μελή Εφορευτική Επιτροπή (σύμφωνα με το άρθρο 20 του Καταστατικού). Εξέλεξε επίσης και 3 αναπληρωματικά μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής ενώ προβλέφθηκε να αξιοποιηθούν πιθανώς στην εκλογική διαδικασία και κάποιοι επιλαχόντες, ανάλογα με τις ανάγκες. Με βάση τη βούληση των συναδέλφων, όπως εκφράστηκε και με την ψήφο τους στην Γ.Σ, η εκλεγμένη Εφορευτική Επιτροπή όρισε τις κατά τόπους 3μελείς εφορευτικές, αξιοποιώντας όλα τα μέλη της (τακτικά και αναπληρωματικά), αλλά και επιλαχόντες. 

Ο αριθμός των μελών των κατά τόπους εφορευτικών επαρκεί για την ομαλή διεξαγωγή των αρχαιρεσιών. Δεν απαιτείται η χρήση περισσοτέρων, ούτε η ύπαρξη 3μελούς εφορευτικής ανά κάλπη (για ΔΣ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νομ.Τμήμα ΑΔΕΔΥ)! Αν είναι έτσι γιατί οι εκπρόσωποι της παράταξης «Πλαγεράς-Συνδικαλιστική Ανατροπή» αποδέχτηκαν να γίνουν οι εκλογές σε Νότιο Πήλιο και Αλμυρό με 1 μόνο 3μελή Εφορευτική και για τις 3 κάλπες; Εννοείται ότι απαγορεύεται ρητά η παρουσία και η αξιοποίηση στην διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας συναδέλφων που δεν έχουν εκλεγεί ως μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής.

Αποτελεί καραμπινάτο ψέμα ο ισχυρισμός της παράταξης «Πλαγεράς-Συνδικαλιστική Ανατροπή», που χωρίς να ντρέπονται διαδίδουν σήμερα στα ΜΜΕ, ότι το Δ.Σ του Συλλόγου αποφάσισε να εκλεγεί 10μελής Εφορευτική και οι αναπληρωματικοί της. Το πλαστογραφημένο έγγραφο δήθεν σχετικής απόφασης που εμφανίζουν και που το παρουσίασε και ο δικαστικός αντιπρόσωπος (!!) δεν αποτελεί παρά ένα παλιόχαρτο. Οι συνάδελφοι που συμμετείχαν μαζικά στη Γ.Σ γνωρίζουν πολύ καλά ότι ούτε προτάθηκε, ούτε εκλέχτηκε στη Γ.Σ 10μελής Εφορευτική και ισάριθμα αναπληρωματικά μέλη! Μήπως αλήθεια βγάλουν από το καπέλο τους και κανένα παραποιημένο πρακτικό της Γ.Σ για να πετύχουν τους στόχους τους; Τόσο πολύ υποτιμούν τους συναδέλφους; Να δούμε τι άλλο θα σκαρφιστούν για να προσπαθήσουν να κλέψουν τις εκλογές, παραβιάζοντας τη βούληση των συναδέλφων! 

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ τις ενέργειες του συγκεκριμένου «δικαστικού αντιπροσώπου» που φαίνεται ότι λειτουργεί χέρι-χέρι με την παράταξη «Πλαγεράς-Συνδικαλιστική Ανατροπή». Η στάση του αποτελεί ντροπή για τους δικηγόρους της πόλης μας. Είναι πρωτοφανής ο ισχυρισμός ότι απαιτείται ξεχωριστός δικαστικός αντιπρόσωπος για κάθε μια από τις 3 κάλπες που βρίσκονται στην ΙΔΙΑ αίθουσα. Η ΔΑΣ-ΟΤΑ είναι αποφασισμένη να υπερασπίσει το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας και τη βούληση των συναδέλφων, να μην επιτρέψει τις εκλογικές παρατυπίες και τη νοθεία. ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΒΟΛΟΥ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ – ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ. 

Βόλος, 15/12/2021

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ