Επιχείρηση εξόρυξης Bitcoin αποκαλύφθηκε ότι έκλεβε ρεύμα

0
8
Επιχείρηση εξόρυξης Bitcoin αποκαλύφθηκε ότι έκλεβε ρεύμα

Επιχείρηση εξόρυξης Bitcoin αποκαλύφθηκε ότι έκλεβε ρεύμα

Η Αστυνομία πίστευε ότι θα βρει μία παράνομη φάρμα καλλιέργειας κάνναβης, αλλά το… λαβράκι ήταν μία επιχείρηση εξόρυξης Bitcoin. Η παράνομη επιχείρηση εξόρυξης Bitcoin έκλεβε ρεύμα στην περιοχή του Sandwell στη Μεγάλη Βρετανία.

Παρόλο που η βρετανική Αστυνομία ακολουθούσε πληροφορίες περί παράνομης παραγωγής κάνναβης, ανακάλυψε ότι στο σημείο υπήρχαν 100 υπολογιστικές μονάδες που είχαν ως σκοπό τους την εξόρυξη Bitcoin. Είναι αξιοσημείωτο ότι το ρεύμα που απαιτούνταν για την επιχείρηση αυτή ήταν κλεμμένο, με τη ζημιά της ηλεκτρικής εταιρείας να εκτιμάται σε αρκετές χιλιάδες λίρες.

Η πληροφορία είχε έρθει στην Αστυνομία, περί παράνομης δραστηριότητας στην περιοχή και στάλθηκε ένα drone της Αστυνομίας να εξερευνήσει το σημείο. Οι ειδικοί αισθητήρες ανακάλυψαν μεγάλη έκλυση θερμότητας από την περιοχή, κάτι που οδήγησε σε έφοδο, με την ακόλουθη ανακάλυψη της επιχείρησης εξόρυξης Bitcoin.

Δεν έγιναν συλλήψεις σύμφωνα με την Αστυνομία, αλλά όλος ο εξοπλισμός που βρέθηκε εκεί κατασχέθηκε, οπότε μιλάμε για πολλές κάρτες γραφικών και μητρικές κάρτες…

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ