Η Αμερική δεν εμπιστεύεται τους παρόχους ίντερνετ, ζητάει από τους χρήστες να περιγράψουν τις ταχύτητες

0
9
Η Αμερική δεν εμπιστεύεται τους παρόχους ίντερνετ, ζητάει από τους χρήστες να περιγράψουν τις ταχύτητες

Η FCC στις ΗΠΑ ζητά από το κοινό να την ενημερώσει για τις συνδέσεις

Το βιώνουμε και εδώ στην Ελλάδα, αλλά και στην Αμερική η κατάσταση των συνδέσεων στο Internet δεν είναι ακριβώς όπως την περιγράφουν οι πάροχοι. Καλές οι υποσχέσεις των ISPs, αλλά μόνο οι χρήστες των υπηρεσιών μπορούν να δώσουν την πραγματική εικόνα.

H Federal Communications Commission (FCC) είναι κάτι αντίστοιχο με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων στη χώρα μας. Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών στις ΗΠΑ ζητά από τους πολίτες να περιγράψουν τη σχέση τους με τον τηλεπικοινωνιακό τους πάροχο, έτσι ώστε να αντλήσει χρήσιμες πληροφορίες αναφορικά με την πραγματική ταχύτητα σύνδεσης στο Internet.

Προφανώς, είναι παγκόσμιο φαινόμενο το να υπάρχει μεγάλη απόσταση σε σχέση με τα όσα υπόσχεται ένας πάροχος και τα όσα προσφέρει τελικά σε πραγματικές συνθήκες. Η μέθοδος της FCC ζητά από τους πολίτες να δώσουν τη διεύθυνση τους και μετά μπορούν σε μία ειδική φόρμα να συμπληρώσουν την κατάσταση με την σύνδεση στο Internet.

O σκοπός της FCC είναι να θέσει νέα πρότυπα στο τι είναι αποδεκτό σε επίπεδο ταχύτητας σύνδεσης, ενώ παράλληλα θέλει να δει τις αποκλίσεις που υπάρχουν μεταξύ ονομαστικής και πραγματικής ταχύτητας broadband. Φανταστείτε τι… μαργαριτάρια θα έβγαιναν εάν γινόταν μία αντίστοιχη προσπάθεια στη χώρα μας…

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ