Η απουσία φορτιστή από τα iPhone επέφερε πρόστιμο στην Apple

0
11
Η απουσία φορτιστή από τα IPhone επέφερε πρόστιμο στην Apple

iPhone 12 box

Η απόφαση της Apple να αφαιρέσει τον φορτιστή από τη συσκευασία του iPhone 12 ήταν η βασική αιτία για την επιβολή προστίμου στη Βραζιλία. Το πρόστιμο στη Βραζιλία φτάνει σε ύψος το ποσό των 1.9 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το ποσό αυτό δεν είναι κάτι αξιοσημείωτο για μία εταιρεία του μεγέθους της Apple, αλλά είναι ενδεικτικό της κριτικής και του αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί από την απόφαση της Apple να αφαιρέσει από τη συσκευασία του iPhone 12 ένα τόσο απαραίτητο στοιχείο, όπως είναι ο… φορτιστής.

Η δικαιολογία της Apple, για την προστασία του περιβάλλοντος, δεν φαίνεται να έχει πείσει την Αρχή Προστασίας του Καταναλωτή στη Βραζιλία, η οποία εγείρει ερωτηματικά στην Apple όχι μόνο για τον φορτιστή, αλλά και για την έλλειψη ακουστικών από τη συσκευασία του iPhone 12.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονίσουμε ότι η Apple δεν είναι ο μόνος κατασκευαστής smartphones που έχει αφαιρέσει τον φορτιστή από τη συσκευασία, αλλά στη Βραζιλία φαίνεται πως είναι οι κάτοχοι iPhone εκείνοι που διαμαρτυρήθηκαν για την πρακτική αυτή στην Αρχή Προστασίας Καταναλωτή.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ