Η ΙΒΜ βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην κβαντική υπεροχή

0
36
Η ΙΒΜ βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην κβαντική υπεροχή

Παρά το γεγονός ότι οι κβαντικοί υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας έχουν εξελιχθεί πολύ, απέχουν όμως σε γενικές γραμμές να φτάσουν το επίπεδο των κλασσικών υπολογιστών ως προς κάποιες λειτουργίες.

Η IBM όμως η πρωτοπόρος εταιρεία λογισμικών προγραμμάτων υποστήριξε ότι έχει βρει τον τρόπο να μπορεί να ισορροπήσει με το νέο της πρόγραμμα “Qiskit” τις λειτουργίες ενός κβαντικού υπολογιστή με τις λειτουργίες ένας κλασσικού υπολογιστή με αύξηση επιτάχυνσης των εργασιών αυτών έως και 100 φορές πάνω, που υπό άλλες συνθήκες θα χρειαζόταν μήνες για να επιτευχθεί αυτό, η IBM θεωρεί ότι είναι εφικτό αυτό να συμβεί σε κάποιες ώρες μέσω του προγράμματος αυτού.

Οι υπολογισμοί για τα παραπάνω και οι εργασίες που χρειαζόταν μήνες, τώρα θα μπορούν να γίνουν σε κάποιες ώρες“, όπως δηλώνει η ΙΒΜ.

Το “Qiskit” επιτρέπει την εκτέλεση κυκλωμάτων με μεγάλη επιτάχυνση και την αποθήκευση κβαντικών προγραμμάτων έτσι ώστε άλλοι χρήστες να μπορούν να επιτύχουν την εκτέλεση του προγράμματος με επιτυχία σε πολύ πιο γρήγορο ρυθμό. Αλλά και να ανεβάζουν προγράμματα που διαθέτουν υλικό των κλασσικών υπολογιστών προς επεξεργασία από κβαντικούς υπολογιστές με ένα κβαντικό τσιπ.

Η IBM επρόκειτο να κυκλοφορήσει το Qiskit μέσα στο 2021 και αναφέρει πως μέχρι και το 2023 η εταιρεία θα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα προς την κβαντική υπεροχή όπως χαρακτηριστικά αναφέρει εκπρόσωπος της, όπου η κβαντική τεχνολογία θα μπορεί να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε εργασία ενός συμβατικού υπολογιστή.

Παρ όλα αυτά όμως η IBM τονίζει ότι ο δρόμος είναι μακρύς και παρομοιάζει τα βήματα που έχουν γίνει για την εξέλιξη της κβαντικής τεχνολογίας με τα βήματα που είχαν γίνει για την δημιουργία των πρώτων υπολογιστών.

[via]

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ